Про це повідомляється на офіційному сайті Вінницької ОДА.

На даний час на території України спостерігається морозна погода, переважно без опадів, температура повітря у центральних, західних та східних областях -9…-14°С, на півдні -4…+3°С, можливі незначні опади у вигляді мокрого снігу з дощем.

Станом на 19 грудня висота снігу складає 30-50 см, запас води в ньому 60-100 мм (1.5-2.5 місячних норм опадів).

Такі снігопади створили складну обстановку на шляхах області, в підприємствах енергетики, комунальних господарствах і, особливо, в роботі транспортних підприємств. Зазначена ситуація призвела до засніження доріг загального користування та комунальної власності, припинялось електропостачання 50 населених пунктів.

Різке погіршення погодних умов на Вінниччині не застало зненацька всі обласні спеціалізовані служби цивільного захисту та рятувальні підрозділи. Жодна система життєзабезпечення громадян не була паралізована, на всіх автошляхах області ведуться роботи з розчищення снігу, в цілому рух автотранспорту забезпечується із значним використанням людських сил та техніки.

Над відновленням енергопостачання ефективно та вчасно працювали 211 працівників ПАТ «Вінницяобленерго» та 55 одиниць техніки.

На розчистку доріг задіяно більше 700 од. техніки та 4000 осіб.

Можливості служби автомобільних доріг у Вінницькій області (підприємство “Вінницький облавтодор”), комунальних та інших служб, в залежності від обстановки, дозволяють розчистити за добу доріг загального користування – 1,5-2 тис. км., комунальної власності – 800 км.
Добове споживання паливно-мастильних матеріалів складає: дизельного пального - 50 тонн, бензину - 30 тонн.
Роботи по розчистці доріг продовжуються.

За наслідками ускладнення погодних умов за минулу добу станом на 07.00 20 грудня:

  1. В населених пунктах енергопостачання повністю відновлене.
  2. Порушень на об\'єктах життєзабезпечення не зареєстровано.
  3. Медичні установи працюють у звичному режимі.
  4. За даними управління освіти і науки облдержадміністрації тимчасово призупинено навчально-виховний процес в 7 ЗОШ (в районах Могилів-Подільському - 6, Козятинському - 1).
  5. Дороги загального користування у проїжджому стані. Рух по дорогах комунальної власності частково обмежений.

Відновлений під’їзд до 107 населених пунктів. Добре спрацювали в Барському, Жмеринському, Немирівському, Піщанському районах, де за добу за рахунок власних можливостей відновлено під’їзд більш ніж до 10 населених пунктів.

Залишилось відновити під’їзд до 117 населених пунктів.

Проблемними залишаються Барський, Літинський, Мог.-Подільський. Тиврівський, Хмільницький райони, де залишилось відновити під’їзд до 10 та більше населених пунктів.

За минулу добу розчищено доріг: загального користування – 736 км; комунальної власності – 131 км.

 6. Зроблено для покращення оперативної обстановки:

В ГУ здійснюється цілодобове чергування оперативної групи. Ведеться постійний моніторинг обстановки в містах та районах. Здійснюється контроль за діяльністю оперативних штабів райдержадміністрацій та виконкомів міських рад міст обласного значення. Ситуація знаходиться під контролем.



Переглядів: 2799
Поширень: 0