незаконно виготовлена продукція

Наприкінці травня 2012 року співробітники підрозділу протидії незаконному обігу підакцизних товарів податкової міліції ДПС у Вінницькій області викрили та припинили незаконну діяльність лінії з виготовлення та розливу горілки, яка згодом реалізувалася в інших регіонах країни. Безпосередньо в підпільному цеху на готову продукцію вручну, з допомогою клею-олівця, наклеювалися етикетки, марки акцизного податку. Готова продукція пакувалася у картонні ящики та обтягувалася розігрітою за допомогою звичайного фену для сушіння волосся плівкою.

підпільний цех

За скоєння злочинів, передбачених статтями 204 та 216 КК України – незаконне виготовлення алкогольних напоїв шляхом відкриття підпільного цеху з використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво таких товарів, а також незаконне виготовлення марок акцизного податку, 34-річний вінничанин, який здійснював нелегальне виробництво, невдовзі постав перед судом. Зібрана слідчими податкової міліції доказова база однозначно підтвердила вину підсудного. За вироком суду, злочинцю доведеться сплатити штраф у розмірі 54 тисяч гривень. Також підлягає конфіскації незаконно виготовлена продукція – 150 ящиків фальсифікату, а також тара та знаряддя для його виготовлення – всього на суму понад 300 тисяч гривень.

Нагадаємо, що наразі в країні триває загальнодержавна операція «Акциз», спрямована, зокрема, на посилення контролю за виробництвом та обігом підакцизних товарів, активізації заходів із протидії їх незаконному обігу.

Ольга Шишківська, старший інспектор з ОД штабу УПМ ДПС у Вінницькій області



Переглядів: 3445
Поширень: 0