29 грудня 2012 року ми повідомляли про те, що мешканці села Обідне, що на Вінниччині просять захистити тварин із колишнього колгоспу, які потерпають і здихають від холоду, голоду та бруду.

Із тисячі голів великої рогатої худоби, що колись були в в сільськогосподарському підприємстві СТОВ «Прогрес» с. Обідне Немирівського району, залишилась третина, стверджують селяни. Частину власники здали на м\'ясо, а решта повільно вмирає.

Події, що склалися на підприємстві не обійшли і губернатора Вінниччини. Іван Мовчан розпорядився покарати працівників ферми на Вінниччині, які створили «концтабір» для тварин.

2 січня голова Вінницької облдержадміністрації Іван Мовчан підписав розпорядження Про притягнення до дисциплінарної відповідальності за неналежну організацію проведення зимівлі тваринництва.

На сьогодні данною справою займається прокуратура Вінницької області.

Обставини справи:

Під час проведення перевірки додержання вимог ветеринарного законодавства органами ветеринарної медицини у с. Обідне Немирівського району Вінницької області в діяльності місцевих сільськогосподарських господарств зафіксовано падіж 8 голів свійських тварин: 5 - ВРХ та 3 - свиней.

Причиною загибелі худоби стали незадовільні умови їх утримання та догляду. Очевидно, що за худобою тривалий період ніхто не доглядав.

Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 251 КК України - порушення ветеринарних правил, що спричинило тяжкі наслідки, тобто падіж худоби.

Господарю, який допустив утримання худоби у таких жахливих умовах загрожує позбавлення волі на строк до 3 років.

За втручання органів прокуратури Вінниччини головою ОДА видано розпорядження, яким зобов\'язано управління агропромислового розвитку та ветеринарної медицини посилити моніторинг щодо зимівлі тварин у сільськогосподарських підприємствах області.

Додатково:

На сьогодні ситуація в господарствах стабільна. Умови догляду та утримання тварин приведені у відповідність до вимог ветеринарного законодавства.



Переглядів: 4437
Поширень: 0