Одним із питань, піднятих журналістами на зустрічі, стала тема розкрадань бюджетних коштів під час тендерних зукупівель. Зокрема, мова йшла про будівництво та ремонт доріг, які на Вінниччині, за висновками досліджень, визнані одними з гірших у країні. У зв’язку з цим Андрій Таранов повідомив, що одне з нових кримінальних проваджень, розпочатих останнім часом слідчими податкової міліції, стосується саме згаданої теми. Донарахування складають близько мільйона гривень, зараз проводяться слідчі дії. Втім, від розголошення подробиць справи утримався, оскільки матеріали проходять стадію досудового розслідування, більш детальну інформацію до громадськості буде доведено, щойно провадження буде передане до суду.

на фото Андрій Таранов

Не менш резонансною на Вінниччині є тема порушень законодавства у сфері виробництва та реалізації паливно-мастильних матеріалів. Заступник начальника УПМ – начальник слідчого управління ДПС у Вінницькій області Роман Кубай, який брав участь у прес-конференції, відзначив, що на сьогодні в його підрозділі перебуває п’ять кримінальних проваджень у сфері виготовлення та реалізації ПММ із загальною сумою несплачеих до бюджету коштів близько 200 млн. грн. При цьому географія порушень не обмежується лише Вінницькою областю.

Як неодноразово повідомлялося, у 2012 році робота податкової міліції здійснювалася за сімома основними напрямками – протидія злочинам, вчиненим із використанням новітніх технологій; контроль надходжень до місцевих бюджетів; встановлення перепон незаконному виводу валюти за кордон в офшор та країни з пільговим оподаткуванням; контроль витрат державного бюджету, зокрема за отриманими субвенціями та тендерними процедурами; виявлення схем незаконного формування та відшкодування ПДВ під час експортно-імпортних операцій; боротьба з "конвертаційними центрами" та замовниками їхніх послуг; посилення контролю на ринку підакцизних товарів та протидія їхньому незаконному обігу. Коротко прозвітувавши про результати роботи по кожному з напрямків, Андрій Таранов відзначив, що у підсумку податковій міліції області у співпраці з підрозіділами ДПС вдалося спрямувати до бюджету близько 60 мільйонів гривень.

У 2013-му головною метою роботи підрозіділів податкової міліції залишиться економічний ефект її діяльності через відшкодування бюджету завданих збитків та виведення коштів з тіньового сектору економіки, наголосив Андрій Таранов. Як і попередній, нинішній рік знову починається в умовах реорганізації – об’єднання податкової та митної служб у єдине Міністерство доходів і зборів України, яке має завершитися до травня поточного року



Переглядів: 3778
Поширень: 0