Під час відпрацювання Літинського району співробітники ветеринарної міліції спільно з працівниками УДАІ зупинили автомобіль під керуванням приватного підприємця, жителя м. Хмільника. Чоловік здійснював заготівлю молочної сировини в селах Дяківці та Кусиківці. В автомобілі виявлено 350 літрів молока. За словами начальника ветеринарної міліції УМВС Павла Дармограя, молочна сировина збиралась підприємцем з грубими порушеннями ветеринарно-санітарних вимог: без відповідно обладнаного пункту закупівлі молока, без будь-яких супровідних ветеринарних документів та обов’язкових лабораторних досліджень.

Виявлена молокосировина була вилучена правоохоронцями з обігу та направлена до Хмільницької державної лабораторії ветеринарної медицини.

Як з’ясувалось за результатами проведених лабораторних досліджень, в молоці виявлено високий ступінь бактеріальної забрудненості та підвищений вміст соматичних клітин, що не відповідає якості та безпечності продукту.

Головним державним інспектором ветеринарної медицини Хмільницького району винесено постанову про визнання вилученої правоохоронцями молочної сировини неякісної та небезпечної для вживання.

Власника молока притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення ветеринарно-санітарних вимог.



Переглядів: 2774
Поширень: 0