Шахраї телефонують переважно на стаціонарний телефон та повідомляють про необхідність проведення будь–якої фінансової операції з банківською карткою.

Однією із жертв подібних махінацій стала 39-річна мешканка с. Кузьмінці Барського району, до якої зателефонував один з таких «банкірів». Працівник фінансової установи повідомила про встановлення начебто нових акційних послуг банку, для активації яких необхідно номер кредитної картки та пін-код, на що жінка повідомила усю необхідну інформацію. Згодом з банківського рахунку жінки було знято усі кошти - 1500 гривень.

На даний час проводиться ряд оперативних та профілактичних заходів з метою розкриття даного злочину та попередження аналогічних у майбутньому. Працівники міліції в черговий раз попереджають громадян бути обачними. Не поспішайте довіряти особам, які цікавляться вашими фінансами. З’ясуйте прізвище, ім’я та по батькові особи, яка вам телефонує, представником якого банку вона є та запропонуйте подзвонити пізніше, а тим часом перевірте у відповідному відділенні банку надану інформацію.

Якщо ви запідозрили, що вас намагаються обдурити, телефонуйте «102».



Переглядів: 3047
Поширень: 0