Торік від непридатних пестицидів повністю очищені п’ять районів області. Це стало результатом продовження заходів із безпечного зберігання та знешкодження непридатних хімічних засобів захисту рослин, у тому числі непридатних хімічних засобів захисту рослин, що складовані у Джуринському отрутомогильнику. Про це повідомив начальник державного управління охорони навколишнього природного середовища в області Володимир Крисько.

Протягом року продовжувались роботи зі знешкодження непридатних хімічних засобів захисту рослин, що зберігаються на складах області, а також розпочато ліквідацію міжобласного пункту захоронення отрутохімікатів – Джуринського отрутомогильника. Загалом за кошти Державного фонду охорони навколишнього природного середовища було вивезено 1576,038 тонн непридатних хімічних засобів захисту рослин. В результаті проведених робіт від непридатних пестицидів повністю очищені п’ять районів області – Вінницький, Липовецький, Немирівський, Хмільницький та Чечельницький.

На думку Володимира Криська, дотримання належного рівня екологічної безпеки потребує спільних зусиль та певного часу. Але злагоджена робота органів державної влади, місцевого самоврядування та громадських організацій є серйозним підґрунтям для розв’язання поставлених завдань у даному напрямку. Завданням на 2013 та найближчі роки є продовження робіт до повного очищення області від непридатних хімічних засобів захисту рослин.



Переглядів: 3595
Поширень: 0