23 березня рятувальниками за допомогою спецтехніки вивільнено із снігових заметів понад 160 одиниць транспортних засобів. На найбільш ускладнених ділянках автошляхів державного значення (Літинський, Жмеринський та Козятинський райони) створені стаціонарні мобільні пункти, де цілодобово чергує важка техніка підвищеної прохідності аварійно-рятувального загону спеціального призначення УДСНС.

Наразі порушено транспортне сполучення до 237 населених пунктів. Для його відновлення, а також на розчистці доріг державного та обласного значення залучено 182 одиниці техніки «Облавтодору».

У Вінницькій області обмежено рух для вантажного і пасажирського транспорту на:
- автодорозі М-12 Стрий - Тернопіль - Кіровоград - Знам\'янка 377 - 367 км;
- автодорозі М-21 Житомир - Могилів-Подільський 98 - 103 км;
- автодорозі Р-17 Біла Церква - Тетіїв - Липовець - Гуменне 135 - 151 км;
- автодорозі Р-31 Бердичів - Хмільник - Літин до автодороги М-12 58 - 60 км;
- автодорозі Р-32 Кременець - Біла Церква - Ржищів, 200 - 205 км.

Протягом доби під час снігової негоди зафіксований рекорд сніжного покриву - до 1,5 м на станціях і перегонах Жмеринського-Козятинського напрямку Південно-Західної залізниці. Однак, завдяки узгодженій роботі залізничників, рух поїздів забезпечено.

У 77 населених пунктах області залишається відключеним електропостачання. Над його відновленням працюють бригади енергетиків.

Погодні умови на території області продовжують залишатися складними. Сніг із поривами вітру створює перемети на дорогах, середня температура становить – 6 °C.

За словами заступника начальника з реагування на надзвичайні ситуації УДСНС України у Вінницькій області підполковника служби цивільного захисту Юрія Терентьєва, у найближчі дні співробітники оперативно-рятувальної служби працюватимуть у посиленому режимі. Спеціальна техніка та рятувальне обладнання приведено у повну бойову готовність. А на території регіону розгорнуто роботу 155 пунктів обігріву.

23-25 березня температура повітря знизиться вночі до 8-14° морозу, вдень до 2-8° морозу.

ДАІ Вінниччини звертається до водіїв з проханням під час ускладнення погодних умов за можливості утриматися від поїздок на власному транспорті. Якщо все ж таки виїхати вкрай необхідно, будьте особливо уважними та обережними за кермом, неухильно дотримуйтесь Правил дорожнього руху.

Перевірте технічний стан автомобіля, користуйтеся пасками безпеки, не перевищуйте швидкість, дотримуйтесь безпечної дистанції та правил паркування (аби не заважати роботі снігоприбиральної техніки). З особливою обережністю рухайтеся по мостам та естакадах, відмовтеся від ризикованих маневрувань. В умовах недостатньої видимості, туману, сильного снігопаду або дощу, рухайтеся з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями.

Якщо під час руху ви побачили, що хтось потрапив у скрутне становище через негоду, викличте на допомогу ДАІ або аварійні служби.



Переглядів: 4709
Поширень: 0