Депутати гагаузького законодавчого органу і Вінницької облрадиДепутати гагаузького законодавчого органу і Вінницької облради домовилися про відкриття спільних підприємств Молдови та України. Де будуть утворені підприємства і скільки їх буде - поки не уточнюється.

Вінницька делегація зустрілася з головою Національної ради Гагаузії Дмитром Константиновим і примаром муніципія Комрат Миколою Дудогло.

Депутат облради Вінниці Леонід Галушко розповів, що візит з Гагаузії пов\'язаний із наміром відкрити спільні підприємства Вінницької області та Гагаузької автономії в різних галузях.

Пріоритетом у роботі нового підприємства або ж нових підприємств вінницький депутат назвав сільськогосподарську галузь, а також нафтозбут, повідомляє новинний портал "Gagauzinfo".

- Поки на чомусь конкретному ми не зупинилися. Крапки над «i» будуть розставлені після сьогоднішніх переговорів. Однозначно, що в цьому році підприємство запрацює, - сказав Леонід Галушко.

Довідка:

Гагаузія — автономне територіальне утворення на півдні Молдови. Створене з населених пунктів, де понад 50% жителів складають гагаузи, а також із тих, де більшість жителів за результатами референдуму добровільно погодилися увійти в автономію.



Переглядів: 3462
Поширень: 0