Працівники Бершадського районного відділу міліції затримали неповнолітніх, які викрали ікони віком близько 150 років.

До районного відділу на початку березня звернувся 41-річний житель одного з місцевих сіл, який повідомив, що з його нежилого будинку викрадено особисте майно. Зловмисники розбили віконне скло та винесли бензопилу і старовинні родинні реліквії. Потерпілий розповів, що зникли ікони «Ісус Христос» та « Матір Божа Правиця».

Працівники міліції провели розслідування та з’ясували , що до злочину причетны місцеві жителі, 15 та 16 років. Неповнолітні одразу продали старовинні ікони на місцевому ринку невідомим особам, а отримані 300 гривень витратили на власні потреби. Тепер працівники міліції розшукують викрадені реліквії. Привласнену бензопилу міліціонери вилучили та повернули власнику.

Слідчим відділом відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України.

Неповнолітнім правопорушникам загрожує покарання у вигляді штрафу до п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або позбавлення волі на строк до трьох років.



Переглядів: 2810
Поширень: 0