Юні інспектори дорожнього руху із Гайсинської школи інтернату, неодноразові переможці обласних та Всеукраїнських змагань ЮІР, провели для шестикласників цієї школи родинне свято «Мама, тато і я – вивчаюча Правила дорожнього руху сім’я!»

Профілактичні заходи з безпеки дорожнього руху серед дітей - працівники ДАІ проводять упродовж навчального року постійно. Особливого значення вони набувають у весняний та літній період, коли тепла погода дозволяє дітям насолоджуватися прогулянками по місту, катанням на велосипедах, грою у м’яч. Саме в цей час потрібно ще і ще раз нагадати малечі правила безпечної поведінки на дорозі.

Завжди у незвичні формі такі заходи проходять у Гайсинській школі інтернаті, організовані талановитим педагогом Світланою Тачук, керівником славнозвісної команди ЮІР «Сигнал». От і цього разу ЮІрівці організували незвичайне змагання на знання Правил дорожнього руху серед родин шестикласників.

П’ять конкурсів, які пройшли сімейні родини визначили переможців. Усі вони вимагали як знань Правил дорожнього руху, так і фізичної підготовки та спритності. Адже завдання потрібно було виконати не лише правильно, але й швидко. Наприклад, за три хвилини намалювати знаки на стенді, або скласти пазли, чи проїхати вело естафету виконуючи при цьому різноманітні задачі.

«Не важливо, хто у цих змаганням став переможцем, - стверджує керівник команди ЮІР «Сигнал» Світлана Ткачук, - головне, що це зблизило батьків та дітей. Вони разом показували свої знання Правил дорожнього руху, допомагали одне одному та підтримували у конкурсах.» Тим не менш, родина Бондаренків, які показали найкращі результати і отримала від членів журі диплом та цінний подарунок, стверджує, що це стимулюватиме їхню участь в інших подібних заходах. Адже тепер вони команда.

«Як правило, уроки дорожньої грамоти та подібні заходи займають не багато часу, - стверджує начальник служби профілактичної роботи УДАІ Володимир Мотичко, - але отримана під час них інформація часто рятує не одне дитяче життя. Маленьким учасникам дорожнього руху необхідно постійно нагадувати нескладні, але такі важливі правила дорожньої істини. Завдячуючи цьому дороги міста стануть для маленьких учасників дорожнього руху набагато безпечнішими».



Переглядів: 6720
Поширень: 0