Про підсумки діяльності у І півріччі поточного року керівник району звітувала Світлана Жердецька, розпочавши свою доповідь з аналізу медичної галузі.

Звіт керівника Піщанського району про роботу у першому півріччі

Так, у звітному періоді на поліпшення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я первинної мережі Піщанського району використано 273,9 тисяч гривень. Одночасно з ремонтними роботами у медичних закладах встановлено 28 металопластикових вікон та 8 дверних блоків, забезпечено водогонами і внутрішніми вбиральнями 5 амбулаторій і 9 ФАПів. Голова РДА запевнила, до 1 жовтня зазначені роботи будуть завершені і в решті фельдшерсько-акушерських пунктів району.

Зміцнюється матеріально-технічна база і Піщанської центральної районної лікарні: проведено ремонт централізованої системи подачі кисню в реанімаційне відділення та операційні блоки, здійснено поточні ремонти в дитячому, пологовому та інфекційному відділеннях, замінено 70 вікон у терапевтичному корпусі.

Як зазначила директор департаменту охорони здоров’я ОДА Лідія Діденко, в районі здійснено значний обсяг робіт по приведенню у належний стан мережі первинки. Крім того, Піщанський регіон має найкращі в області показники виконання програми з реімбурсації.

Що стосується освітянської галузі, то, за словами керівника профільного департаменту Ігоря Івасюка, у Піщанському регіоні фактично завершено процедуру створення оптимальної мережі навчальних закладів. Так, проводиться реорганізація НВК у селі Попелюхи в дошкільний навчальний заклад, планується відкриття дитячого садка у Городищі. Такі заходи дадуть можливість забезпечити доступ до дошкільної освіти усіх дітей, які того потребують. Крім того, на проведення капітальних та поточних ремонтів у навчальних закладах район додатково спрямував 600 тисяч гривень, тому є сподівання на своєчасне завершення запланованих робіт.

Звіт керівника Піщанського району про роботу у першому півріччі

Як запевнила Світлана Жердецька, до 1 вересня усі школи району матимуть внутрішні вбиральні. На сьогодні такі роботи вже проведено у 10 начальних закладах. У 2-х школах розпочато облаштування зручностей, а ще в 3-х – роботи на стадії завершення.

Якщо вести мову про агропромисловий комплекс регіону, то, за інформацією керівника Піщанського району, у поточному році виробництво валової продукції сільського господарства по всіх категоріях господарювання очікується у сумі 203 млн. гривень.

В регіоні триває будівництво фруктосховища ємністю 1 тисяча тонн, проводиться реконструкція зерносушарки, планується будівництво міні-елеватора.

Позитивні тенденції спостерігаються і в розвитку тваринництва. Так, в зросла кількість поголів’я великої рогатої худоби, тривають роботи з реконструкції ферми на 200 голів дійних корів у селі Студене та свинотоварної ферми на 1 тисячу голів у селі Болган.

Аналізуючи ж ситуацію на ринку молока, начальник головного управління ветеринарної медицини у Вінницькій області Григорій Сидорук рекомендував керівництву району посилити роботу зі створення стаціонарних пунктів прийому молока.

У сфері благоустрою варто відзначити позитивний досвід Піщанського регіону щодо запровадження системи роздільного збору сміття. Крім того, із 15 сільських та селищних рад району 14 користуються полігонами для твердих побутових відходів, а всі населені пункти мають схеми санітарної очистки.

За інформацією голови райдержадміністрації, виготовлено проектно-кошторисну документацію на будівництво водогонів у 3-х селах, у 5 населених пунктах проведено роботи із зовнішнього освітлення, а на ремонт доріг району протягом І півріччя використано 85,9 тисяч гривень. Що стосується благоустрою селища Піщанка, то вже завершено ІІ етап облаштування центральної площі райцентру та здійснюється капітальний ремонт двох корпусів місцевого ринку.

Як повідомила Світлана Жердецька, тривають ремонтні роботи і в приміщенні, відведеному для створення центру адміністративних послуг. Реалізуються завдання щодо житлового будівництва.

На виконання доручень голови облдержадміністрації у сфері культури, на зміцнення матеріально-технічної бази галузевих закладів протягом звітного періоду спрямовано 704 тисячі гривень. Ремонти проведено у 14 закладах культури, для 10-ти – закуплено технічні засоби, відповідну апаратуру.



Переглядів: 3383
Поширень: 0