На цьому 29 липня наголосив керівник Вінницької області Іван Мовчан, заслуховуючи звітну доповідь голови Томашпільської районної державної адміністрації Олександра Корчового.

Коментуючи виконання керівництвом району доручень у сфері будівництва, голова облдержадміністрації Іван Мовчан зазначив, що сьогодні за ініціативи Президента України Віктора Януковича в регіоні адаптується програма «Доступне житло». «Наше завдання – до кінця року в кожному районі звести 8-квартирний будинок і на його прикладі продемонструвати громадам, як за допомогою державної програми можна вирішувати житлове питання», - підкреслив Іван Мовчан.

На виконання цього доручення у Томашпільському районі тривають будівельні роботи і вже зведено стіни 1-го поверху житлової новобудови.

Звіт керівника Томашпільського району

Активно працює керівництво регіону і над завданнями, що стоять перед медичною галуззю. Так, за словами голови РДА, за звітний період відремонтовано 16 ФАПів та 2 амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Ще на 7 фельдшерсько-акушерських пунктах та 2 амбулаторіях ремонтні роботи продовжуються. Здійснюються заходи і по зміцненню матеріально-технічної бази центральної районної лікарні, заплановано завершення ремонту гінекологічного відділення, проведення реконструкції котельні закладу, завершення робіт по заміні вікон у поліклінічному та інфекційному відділеннях.

За словами директора департаменту охорони здоров’я ОДА Лідії Діденко, усі лікарські амбулаторії та переважна кількість ФАПів Томашпільщини облаштовані внутрішніми вбиральнями, по решті закладів зазначені роботи тривають. Крім того, район приділив значну увагу вирішенню кадрових питань.

Аналізуючи питання освіти регіону, варто зауважити, що на зміцнення матеріально-технічної бази навчальних закладів протягом звітного періоду освоєно 2 млн. 269 тисяч гривень. Завершено роботи по облаштуванню внутрішніх вбиралень, у 2-х школах модернізовано системи опалення. В навчальних закладах району замінено 214 вікон на енергозберігаючі, ще 100 будуть встановлені до кінця року. Тривають роботи з добудови ІІ черги спортивного майданчика Томашпільської школи.

Звіт керівника Томашпільського району

Як повідомив Олександр Корчовий, район працює і над мережею освітніх закладів. Так, у І півріччі оптимізовано Паланську ЗОШ, а Вербівську, Марківську та Вапнярську школу № 3 реорганізовано у навчально-виховні комплекси: «школа – сад». Крім того, розпочалися роботи по переведенню ДНЗ села Ракова у приміщення місцевої школи.

Водночас здійснюються заходи і з ремонту закладів культури району: за звітний період завершено ремонти у 12 галузевих установах, ще в 10 – роботи тривають. На зазначені цілі з початку року освоєно 421 тисячі гривень.

Динамічно розвивається і агропромисловий комплекс Томашпільщини. Аграріями району вже зібрано 13 485 га ранніх зернових, тривають роботи з реконструкції молочнотоварних ферм, а поголів’я великої рогатої худоби за звітний період збільшено на 177 голів.

В регіоні діє 25 молокоприймальних пунктів, 2 з них створено протягом І півріччя. І, як запевнив керівник РДА, 100 % молокоздавачів району мають укладені договори із молокозаводами.

Коментуючи ситуацію у бізнесовому середовищі Томашпільщини, директор департаменту регіонального розвитку ОДА Андрій Гижко зазначив, що завдяки вжитим у І півріччі адміністративним заходам в районі впорядковується чисельність суб’єктів малого бізнесу, причому 88 % із них сьогодні вчасно сплачують як заробітну плату, так і податки до місцевих бюджетів.

Щодо сфери благоустрою, то, за словами Олександра Корчового, у районі діють 25 паспортизованих сміттєзвалищ. За звітний період проведено обвалування території та рекультивацію частини Томашпільського сміттєзвалища. Облаштовано під’їзні шляхи до 13 сміттєзвалищ району та здійснено обваловку територій 11 сміттєзвалищ.

На заходи із зовнішнього освітлення населених пунктів Томашпільського регіону використано протягом І півріччя 564 тисячі гривень. Крім того, ведуться роботи з реконструкції центральної площі селища Томашпіль.



Переглядів: 3841
Поширень: 0