29 липня про результати діяльності за І півріччя звітував перед громадою району та головою обласної державної адміністрації Іваном Мовчаном керівник Чернівецького району Валерій Яцко.

Аналіз соціально-економічних показників розвитку регіону голова РДА розпочав із галузі охорони здоров’я. Так, за словами Валерія Яцка, протягом звітного періоду завершено капітальні ремонти 4 амбулаторій та 3 ФАПів, проведено поточні ремонтні роботи у 7 фельдшерсько-акушерських пунктах району, ще в низці медичних закладів такі роботи розпочато. Загалом за І півріччя на зміцнення матеріально-технічної бази закладів медицини первинного рівня освоєно 1 млн. 215 тисяч гривень.

Як зауважила директор обласного департаменту охорони здоров’я та курортів Лідія Діденко, керівництвом Чернівецького району вже чимало зроблено по галузі, та не менше ще належить зробити. До прикладу, з 6 амбулаторій внутрішніми вбиральнями обладнано 3 заклади, а із 18 ФАПів району – лише 5. Тому основний акцент, за переконанням Лідії Діденко, повинен бути спрямований на зміцнення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я. Лише за такої умови район зможе виконати ті завдання, що стоять сьогодні перед галуззю.

Звіт керівника Чернівецького району

Що стосується освіти, то в процесі підготовки до нового навчального року на поточні ремонти освітніх закладів Чернівецького регіону використано 653 тисячі гривень бюджетних коштів та залучено понад 800 тисяч гривень позабюджетних. За звітний період завершено капітальний ремонт Бабчинецького та Сокільського дитячих садків, обладнано внутрішні вбиральні у 6 школах району, де були відсутні такі зручності. Здійснюється реорганізація окремих шкіл регіону у навчально-виховні комплекси, а до 1 вересня, за словами директора профільного департаменту ОДА Ігоря Івасюка, Чернівецький район отримає ще 2 шкільні автобуси.

Чималий об’єм робіт здійснено й у сфері культури. Як зазначив керівник райдержадміністрації, на ремонти і зміцнення матеріально-технічної бази галузевих закладів за І півріччя поточного року освоєно 1 млн. 163 тисячі гривень. Оновлено усі районні заклади культури, ще низка об’єктів – в роботі.

Якщо вести мову про стан агропромислового комплексу Чернівецького регіону, то варто зауважити, що в районі вже завершено збирання озимого ячменю та озимого ріпаку, а також розпочато збір ярого ячменю. Як інформував Валерій Яцко, з 11 тисяч гектарів площ ранніх зернових на сьогодні зібрано 7,3 тисяч гектарів (а це майже 70 %).

На виконання доручення голови облдержадміністрації щодо упорядкування взаємовідносин на ринку молока, в районі діють 26 молокоприймальних пунктів та ведуться роботи по створенню ще 3-х. Причому із 14 сільських рад Чернівецького регіону лише 6 мають по одному пункту заготівлі молока, в решті – таких пунктів більше. А всі молокоздавачі регіону охоплені договірними відносинами та мають розрахункові книжки.

Звіт керівника Чернівецького району

Поряд з тим, районному керівництву ще варто працювати над посиленням позицій по тваринництву, переконаний директор профільного департаменту Микола Неїлик.

Позитивну динаміку Чернівецького району по низці економічних показників відзначив директор департаменту регіонального економічного розвитку ОДА Андрій Гижко. Регіон практично подолав таке явище як оплата праці нижче законодавчо встановленого рівня - лише 12 працівників на район отримують заробітну плату, рівень якої нижче мінімального.

Щодо питань житлового будівництва, то у селищі визначена земельна ділянка під забудову, а проектно-кошторисна документація перебуває на експертизі.

Коментуючи зазначену позицію, голова обласної державної адміністрації Іван Мовчан наголосив, що будівництво доступного житла є однією із соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича, для реалізації якої в державі є сьогодні відповідний ресурс. «Для нас важливо, щоб такий проект запрацював у кожному районі, аби ми продемонстрували людям реальний механізм вирішення житлового питання», - підкреслив Іван Мовчан.

Аналізуючи стан благоустрою територій, керівник Чернівецького району зауважив, що за звітний період проведено ліквідацію стихійних і упорядкування діючих сміттєзвалищ. Створено 22 га нових лісових насаджень, упорядковано 27 парків та скверів. А всі населені пункти району мають схеми санітарної очистки.

Поряд з проведеними заходами по благоустрою районного центру, актуальним залишається питання добудови критого ринку в селищі Чернівці.



Переглядів: 3257
Поширень: 0