Голова облдержадміністрації Іван Мовчан провів прес-конференцію для засобів масової інформації області. На прес-конференції йшлося про підсумки соціально-економічного розвитку області у першому півріччі і звіти керівників і міст у рамках нового управлінського формату, запровадженого в області.

Іван Мовчан

Голова облдержадміністрації Іван Мовчан розповів як сприймається в області новий формат роботи:

«Я переконаний, що це правильний шлях, – відповів голова ОДА. – Такий формат дає можливість дійти до кожної проблеми у кожному населеному пункті. Райони виконали річні плани в середньому на 55-60 %. Звичайно, в одних випадках влада спрацювала добре, а в інших – не дуже добре. Усі недоліки будуть усуватися, тому що контроль за виконанням доручень буде постійним. Але ця схема матиме продовження. Публічні звіти про роботу та вимоги ілюструвати кожну позицію примушують керівників працювати якісно.

Ми ставили собі за мету вивчити всі проблеми, які накопичувалися роками, визначити, що ми повинні виконати протягом цього і наступних років.

Я уважно вичав усі ілюстрації, подані керівниками кожного району чи міста, глибоко вникав у проблеми всіх населених пунктів. Ми ставили собі за мету почути кожну територіальну громаду. У значній мірі нам вдалося цього досягти. Про це свідчили цифри та ілюстрації. Динаміка виконання доручень значна. Ця інформація доступна, кожен з вас теж може зробити власний аналіз ситуації в районах.

Тільки тоді, коли ми розбудимо громаду, коли чиновники працюватимуть для людей, коли ми ефективно залучатимемо всі ресурси, ми зможемо виконати вимоги і доручення Президента України, спрямовані на відбудову нашої держави».

прес-коференція

Також Іван Мовчан повідомив про залучення значних коштів для розв’язання проблем у закладах освіти області:

«Значна частина шкіл в області розташовані у непристосованих приміщеннях, – сказав голова ОДА. – 60% шкіл донедавна не мали елементарних санітарно-гігієнічних умов. Нам вдалося зробити надзвичайно велику роботу – завершується будівництво внутрішніх вбиралень у тих школах, де їх не було. У значній кількості шкіл у рамках виконання програми енергозбереження встановлено нові вікна і двері. Поступово вирішується питання виведення котелень з підвальних приміщень (там де була ця проблема).

В освіту області у першому півріччі на 30 млн. грн. бюджетних коштів залучено 97 млн. грн. позабюджетних».

Особливою увагу голова ОДА Іван Мовчан присвятив питанню «Програма «Доступне житло» – одна з важливих соціальних ініціатив Президента України»:

«Програма «Доступне житло» – одна з важливих соціальних ініціатив Президента України, – наголосив Іван Мовчан. – Ми повинні дати можливість молодим людям скористатися допомогою держави у вирішенні своїх житлових питань. Крім того, розвиток будівництва дає поштовх до розвитку супутніх галузей. Я сподіваюся, що в багатьох районах ми вже цього року здамо в експлуатацію перші будинки в рамках програми і продемонструємо можливість поступового розв’язання житлової проблеми».



Переглядів: 3841
Поширень: 0