Адже саме з Вапнярки надійшов дзвінок на Президентську гарячу лінію під час Всеукраїнського проекту «Діалог з країною» з проханням посприяти у відкритті дошкільного навчального закладу на території мікрорайону «Військове містечко». Звідси до дитячого садочка, що діє у смт. Вапнярка, дітей водили за 7 кілометрів та ще й через залізничний переїзд.

Нагальна потреба у відкритті дошкільного навчального закладу була визнана і підтримана усіма гілками обласної та районної влади. На розгляд сесії Томашпільської районної ради було внесено питання «Про реорганізацію Вапнярської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3 у навчально-виховний комплекс «Загальноосвітній навчальний заклад – дошкільний навчальний заклад». На його облаштування з районного бюджету було виділено 150 тис. грн., з яких на сьогодні вже освоєно 85 тис.грн.

В шкільному приміщенні для дошкільнят виділено ціле крило з окремим входом. Це 5 приміщень: навчальний клас, спальня, ігрова кімната, внутрішня вбиральня та великий коридор-гардеробна.

Готовність закладу до прийому дітей першого вересня разом із заступником голови ОДА перевіряли в.о.голови Томашпільської РДА Михайло Загроцький та голова Вапнярської селищної ради Микола Тихолаз. «Роботи на даний час виконані більш ніж на 80 %, продовжуємо закуповувати меблі та устаткування,- доповів директор «НВК Вапнярська ЗОШ 1-3 ступенів-дошкільний навчальний заклад» Анатолій Іванчихин. Він також повідомив, що рішенням сесії районної ради додатково введені посади вихователя дошкільного закладу, помічника вихователя, музичного керівника, спеціаліста з фізвиховання. «Ми чекаємо першого вересня на 146 учнів і 30 дошкільнят і вважаємо доцільним, корисним та перспективним сусідство загальноосвітньої школи і дитячого дошкільного закладу,- зауважив Анатолій Іванчихин,- адже коли здійснюється загальне планування, то і розрив між шкільною і дошкільною освітою нівелюється».

«На підготовку закладів освіти Томашпільського району до навчального року залучено 2 млн. 300 тис. бюджетних коштів, це, безумовно, є найкращим результатом в області. Те, що ми сьогодні побачили, вселяє впевненість, що дошкільний заклад у військовому містечку Вапнярки запрацює вчасно,- підсумувала зустріч Любов Спірідонова.- Мені дуже приємно констатувати той факт, що людина, звернувшись із проханням до Президента України, була почута, отримала розуміння і підтримку з боку місцевої влади, і ще приємніше усвідомлювати, що спільні зусилля увінчались гарним результатом».



Переглядів: 5963
Поширень: 0