Сьогодні, 29 вересня, не зважаючи на дощ, більше сотні працівників ДП “СП Іллінецьке” приїхали у Вінницю на мітинг під облдержадміністрацію. Люди вийшли з плакатами і протестами проти звільнення з посади їхнього директора Олексія Гребенюка. Звільнили керівника ще у липні. Працівники ж сільськогосподарського підприємства переконані у незаконності такого рішення.

- Нам поставили нового директора, але ми його не пускаємо, чергуємо цілодобово біля приміщення нашої установи, - розповідає Антоніна Руда, голова ініціативної групи. - Він (новий директор – Ред.) кілька разів приїздив з міліцією, але пройти у кабінет йому не вдалося. Ми будемо тримати оборону, скільки буде потрібно.

Працівники ДП “СП Іллінецьке” знову вийшли з мітингом

Людмила Онофрійчук, яка працює у радгоспі вагарем з 1981 року, розповідає, що за останні чотири роки, протягом яких Олексій Гребенюк очолював підприємство, занедбане господарство запрацювало на повну потужність і його вдалося підняти буквально “із землі”.

- У ситуації з поновленням нашого директора на посаді зрушень ніяких. Хоча наша справа у Липовецькому районному суді, слухання не відбуваються, постійно переносяться, - розповідає Людмила Онофрійчук. - Найбільше ми зараз боїмося брехні і тиску на суд. Олексій Гребенюк зараз лікується, адже коли його звільнили, у нього стався серцевий напад. Але він до нас приїздив, ми його зустрічали оплесками. Ми переживали, щоб на нього не “натиснули”, і він від нас не відмовився. Але наш директор сказав, що будемо разом до кінця, і ми цьому дуже раді. Директор Юрій Кравченко, якого нам призначили, далекий від сільського господарства. Він не працював на землі і наше підприємство не зможе втримати.

Також селяни, які прийшли на мітинг, розповіли, що компанія, яка закупляла у них молоко, нещодавно раптово відмовилась продовжувати співпрацю.

- Наше молоко взяли перевіряти на лейкоз, і ми змушені були його виливати, поки воно перевірялося, - розповідає Антоніна Руда. - Результати перевірки для всіх виявилися, м\'яко кажучи “дивними”. Уявіть собі, якщо на початку року з усього поголів\'я худоби був виявлений лише один випадок лейкозу, то тепер чомусь їх стало вже три десятки... Усі сумніваються у правдивості таких результатів. Наші жінки просто ридали, коли наших тільних теличок забирали на бійню!

Окрім звернення до губернатора Івана Мовчана, мітингуючі найближчими днями повезуть своє звернення у Верховну Раду.



Переглядів: 4973
Поширень: 0