«Я дуже задоволена побаченим,- зазначила вона,- у відремонтованих та обладнаних за всіма сучасними вимогами приміщеннях (а їх у школі чотири) панує атмосфера професійності, відповідальності, великої любові педколективу до своєї справи. Саме такі педагогічні кадри забезпечують в районах та в цілому в області виконання завдань і доручень Президента України щодо модернізації галузі освіти, забезпечення матеріально-технічної бази освітніх закладів, організації на високому рівні навчально-виховного процесу».

За словами директора школи Неоніли Бойко, педагогічний колектив працює як згуртована команда, де індивідуальна творчість тече невичерпним джерелом у єдиний потік колективної майстерності, колективного досвіду, спрямованого на всебічний гармонійний розвиток особистості. Зараз педколектив нараховує понад 50 працівників, серед них 32- відмінники освіти.

В новому навчальному році за парти сядуть 503 учні, з них - 114 дітей підвозяться з найближчих сіл шкільними автобусами. В школі 22 класи із середньою наповнюваністю 22 учні.

За рахунок коштів районного бюджету зроблено реконструкцію шкільного харчоблоку. Замінити підлогу на коридорах та облаштувати внутрішні вбиральні допомогли спонсори – місцеві підприємці, до ремонту кабінетів долучився батьківський колектив. Як результат: вже сьогодні школа повністю на 100% готова розпочати новий навчальний рік.

Гарну підготовку Літинської середньої загальноосвітньої школи № 1 I-III ступенів до 1 вересня відзначив також голова Літинської РДА Олег Новіцький. За його словами, в Літинському районі налічується 33 школи, де навчаються понад 3700 учнів та 15 дошкільних закладів. Всі вони сьогодні відповідають сучасним вимогам, згідно завдань і доручень Президента України щодо модернізації освітньої галузі. Зокрема, всі освітні заклади району обладнані внутрішніми вбиральнями, значна кількість котелень переведена на альтернативні види палива, всі школи району повністю забезпечені шкільними підручниками.

«Ми маємо перед собою конкретні цілі: найближчим часом задовольнити потребу навчальних закладів Літинського району в більш сучасних комп’ютерах, інтерактивних дошках,- зауважив голова РДА,- та і до ремонту шкільних приміщень будемо застосовувати комплексний підхід.»



Переглядів: 6707
Поширень: 0