На розширеному засіданні колегії прокуратури Вінницької області розглядали питання стану додержання природоохоронного законодавства та правозахисної діяльності органів прокуратури у цій сфері, повідомляє прес-служба прокуратури Вінницької області. Виконуючий обов\'язки прокурора області Олег Хоменчук наголосив: "Це обумовлено тим, що захист прав громадян та інтересів держави в екологічній сфері, як у минулому, так і в поточному роках, визначався колегією одним із головних пріоритетів наглядової діяльності прокурорів".

За інформацією старшого прокурора прокуратури області з питань захисту прав громадян та інтересів держави в екологічній сфері Андрія Шпортуна протягом року органами прокуратури Вінницької області в екологічній сфері прийнято 283 постанови про проведення перевірок, за результатами яких зареєстровано 12 кримінальних правопорушень, із вжиттям заходів розглянуто 229 подань, до відповідальності притягнуто 206 посадових осіб, з яких 60 відсотків службовці органів державного контролю, до бюджету відшкодовано 360 тис. грн.

Водночас стан законності у цій сфері потребує покращання. А відтак, Головним управлінням Держсанепідемслужби, ветеринарної медицини, охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та рибальства, обласному управлінню лісового та мисливського господарства, державній екологічній інспекції, інспекції державно-будівельного контролю, керівництво яких взяло участь у розширеному засіданні колегії прокуратури області, потрібно негайно активізувати свою роботу, аби вінничани жили в екологічно чистій зоні та споживали продукти, які б відповідали європейським стандартам.

Колегією розроблено ряд заходів для покращення стану додержання природоохороннного законодавства на Вінниччині.



Переглядів: 2837
Поширень: 0