4 вересня о 9:30 на пункт зв’язку державної пожежно-рятувальної частини №19 м. Калинівка надійшло повідомлення про те, що в с. Гущинці в приватному домогосподарстві під час проведення земляних робіт було виявлено предмет, схожий на боєприпас. По прибутті на місце виклику фахівців ДСНС було встановлено, що даним предметом являється фугасна авіаційна бомба ФАБ-50 часів ІІ світової війни. О 17:20 піротехніки знешкодили небезпечну знахідку у спеціально відведеному місці методом підриву.

Цього ж дня о 11:20 іллінецьким рятувальникам надійшло повідомлення про виявлення вибухонебезпечних предметів часів війни у лісі біля с. Кантелина.

Рятувальниками на місці знахідки було ідентифіковано снарядів 45 мм – 14 одиниць, мінометних мін – 11одиниць, вибухівка від артилерійських снарядів – 9 одиниць, запали – 2 одиниці, одна граната Ф-1 та патрони 7,62 мм – 4 одиниці.

Також жителем с. Терешки Барського району на вул. Польова при проведенні земляних робіт на території власної присадибної ділянки було виявлено один 88 міліметровий артилерійський снаряд часів війни.

Місця виявлення небезпечних знахідок огородженні та знаходяться під охороною міліції. На місце події направлено групу піротехнічних робіт, знешкодження вибухонебезпечних предметів заплановано на сьогодні.

Рятувальники вкотре нагадують, що при виявленні вибухонебезпечних предметів необхідно зателефонувати – за номером «101». Ні в якому разі не намагайтеся чіпати небезпечну знахідку, адже це може призвести до трагічних наслідків. Бережіть своє життя.



Переглядів: 2776
Поширень: 0