На цьому наголосила на щопонеділковій апаратній нараді заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова. «Основним завданням медичної реформи, яка в якості пілотного проекту втілюється в регіоні,- зауважила вона,- є надання однаково якісних і своєчасних медичних послуг населенню незалежно від того, де проживає людина: в обласному центрі, селищі чи в маленькому селі. На це націлює нас у своїх соціальних ініціативах Президент України, над цим працює обласна влада, маючи всебічне сприяння і підтримку держави».

У І півріччі 2013 р. відбулось значне зміцнення матеріально-технічної бази в першу чергу закладів первинного рівня надання медичної допомоги. Впроваджено позитивні зміни у підходах до формування оплати праці працівникам закладів охорони здоров’я, що надають первинну медичну допомогу - впроваджено новий механізм виплати медичним працівникам первинної мережі надбавок. здійснено реорганізацію служби екстреної медичної допомоги - закуплено медичного обладнання та комп’ютерної техніки на суму близько 60 млн.грн.

З 1500 працівників первинної ланки охорони здоров’я на Вінниччині 699 – сімейні лікарі. Нині за програмами «місцевих стимулів» 55 осіб з числа сільської молоді навчаються у Вінницькому національному медичному університеті за кошти місцевих бюджетів. Після закінчення навчання вони повернуться на свою малу батьківщину і працюватимуть за фахом. У 2013 році заплановано фінансування їх навчання за рахунок місцевих громад на загальну суму 184,0 тис. грн.

Л. Спірідонова також зауважила, що від початку року на Вінниччині відремонтовано 437 закладів сільської медицини. У І півріччі поточного року проведено ремонтні роботи у 109 амбулаторіях на суму 14,74 млн. грн, що складає 64,5 % від річного плану, та 328 ФАПах на суму 14,93 млн. грн., що складає 49,8 % від річного плану. Всього відремонтовано 437 заклади на загальну суму майже 30 млн.грн., що значно більше запланованого на І півріччя 2013 р. Такого значного капіталовкладення у медичну галузь, за словами заступника голови ОДА, ще не було за часів незалежності.



Переглядів: 4190
Поширень: 0