Останнім часом ЗМІ широко і зацікавлено подають матеріали по державному підприємству ДП «СП «Іллінецьке» Вінницької області.

Приводом для цього є пікетувальники з цього підприємства, які організовані директором та його заступниками.

Пікетувальники на плакатах та словами звинувачують мене у причетності до звільнення директора цього ДП «СП «Іллінецьке» з метою заволодіння землею та майном підприємства.

Відповідально заявляю - це є неправдива інформація.

Як народний депутат України завжди стояв і стоятиму на стороні закону і законності. Завжди стояв і стоятиму на захисті прав своїх виборців, рядових людей, яких часто ображають, використовуючи їх непідготовленість та відсутність юридичного захисту на рівні, який можуть дозволити собі посадові особи та керівники різних рангів.

Така моя позиція сприяла тому, що виборці уже двічі обирають мене народним депутатом по одному і тому ж округу (2002 року, 2012 року) в який, до речі, входить ДП «СП «Іллінецьке» село Іллінецьке Іллінецького району Вінницької області.

Прикладом моєї допомоги в аналогічній ситуації є селяни с. Жаданів цього ж району, які декілька років поневірялись, обходячи різні інстанції, а власники Сорокського хлібокомбінату не віддавали їм їх землю. Моїми зусиллями, через суди і прокуратуру, земля була повернута. Я особисто вручив акти на право земельних паїв, якими користуються люди понад 8 років.

Така ж картина поневірянь була і в працівників ДП «СП «Іллінецьке» до минулого року. І тільки моє клопотання сприяло завершенню їх судовим та іншим тяжбам і земля була розпайована, і вручені акти на приватну власність в жовтні 2012 року.

Третій рік допомагаю селянам «Яланецького» Бершадського району, Вінницької області боротись проти директора цього підприємства, який без відома селян в договора оренди організував запис про продовження ще на 10 років оренди їх паїв. На мої депутатські звернення ці шахрайські дії були підтверджені місцевою міліцією і прокуратурою. Але вигідність дружби з директором міліції, прокуратури та райсуду переважили позицію захисту законних інтересів рядових людей тому, що директору і надалі дозволяють залякувати людей і незаконно експлуатувати їх землю.

А тепер про «Іллінецьке»:
У травні до мене звернулись працівники ДП «СП «Іллінецьке», які подякували мені за допомогу в розпаюванні землі у минулому 2012 році. Але попросили, щоб розпаювання майна підприємства, яке має в них відбутись провести під додатковим контролем. Так як вони не довіряють своєму керівництву в особі директора, головного зоотехніка, головного бухгалтера. Підставою для недовіри вони вказали наступні факти:

- при складанні списків на розпаювання землі керівниками підприємства були незаконно внесені прізвища їхніх родичів та знайомих, всього 25 осіб, які незаконно отримали 120 га землі на суму 3,5 млн. грн.

- після розпаювання Руда А.С. (головний зоотехнік), Гребенюк О.В. (директор) заснували своє приватне товариство з однойменною назвою ТОВ "Іллінецьке", куда зібрали всю розпайовану землю працівників як своїх підлеглих і обробляють її технікою та фінансами державного підприємства, доходи йдуть на їх приватне підприємство, а витрати - на державне;
- за рік валовий прибуток державного підприємства зменшився на 77,19%, розмір середньої заробітної плати зменшився на 1000 грн.;

- розпродують за готівку з ферми молоко, корів, свиней, зерно, а кошти на рахунок підприємства не надходять;

- частина тракторів і комбайнів, які мають бути розпайовані чомусь стали власністю окремих керівників підприємства.

Тому вони не вірять, що керівники в такому складі справедливо проведуть розпаювання державного майна на підприємстві.

На жаль, вказані людьми факти підтверджуються.

Щодо рейдерства.

Одна справа показувати пальцем, а зовсім інша - факти:

- директор, зоотехнік, агроном, інженер, бухгалтер утворили своє приватне ТОВ "Іллінецьке" і користуючись службовим положенням заставили земельні паї здати в своє підприємство.

А обробляти землю ці власники мають чим??? – Ні.

Тому, що 10 тис. грн., які вони внесли в статутний фонд не вистачить на зарплату навіть одному сторожу на току.

Тому потрібно бути у керма, щоб силою заставити ще й майнові паї загнати в своє приватне ТОВ. Так що не потрібно перекладати з хворої на здорову голову. Подивіться в дзеркало і побачите справжніх рейдерів.

Ось так самі захопивши підприємство звинувачують інших. Час найкращий суддя. Із часом люди самі переконаються хто їм допомагав, а хто їх використовував??!

А їх "благодійники" Семенюк-Самсоненко, Мороз сприяють розповсюдженню негативної, неправдивої та спотвореної інформації.

Шановні працівники підприємства!
Всі ці дії направлені не на захист ВАШИХ інтересів. Керівниками керує страх перед відповідальністю, бо та нісенітниця, яку вони придумують, залякуючи, що від ВАС заберуть землю, звільнять з роботи, заберуть майно є інструментом впливу на ВАС. ВАМ держава видала акти на землю і вона назавжди ВАША. Так само держава, у відповідності до законодавства, розпаює та видасть документ на майновий пай.

ВИ на нього заслужили і ВИ його отримаєте.

З повагою,
народний депутат України Григорій Калетнік



Переглядів: 5041
Поширень: 0