В цьому переконалась заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова під час робочого візиту до Хмільницького району. «Моєю метою сьогодні,- зазначила вона,- є інспектування новостворених дошкільних закладів області та аналіз перших результатів забезпечення доступу кожної дитини до дошкільної освіти в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України щодо розширення мережі ДНЗ».

забезпечення дошкільною освітою в селі Березна Хмільницького району

Заступника голови ОДА в робочій поїздці супроводжували очільники району, сільський голова, представники департаменту освіти і науки ОДА районного відділу освіти та інвестори.

Оглянувши умови перебування дітей в Березнянському навчально-виховному комплексі, поспілкувавшись з педагогічним колективом та вихованцями, Любов Спірідонова подякувала всім, хто був причетний до забезпечення роботи цих дитячих садочків: керівникам району, благодійникам, педагогам-вихователям та батькам : «Діти, яких ми побачили – активні, усміхнені, нагодовані, вони вільно спілкуються. Ніяке домашнє виховання не зможе цього забезпечити».

забезпечення дошкільною освітою в селі Березна Хмільницького району

Любов Спірідонова зазначила, що сьогодні в області 53 тисячі дітей відвідують дитячі навчальні заклади. Це не межа, оскільки ремонти і облаштування нових садочків продовжуються, то можна очікувати, що з початку 2014 року запрацюють ще не менше двох десятків ДНЗ.

За словами Любові Спірідонової, в новому навчальному році на Вінниччині відновили роботу 17 дошкільних навчальних закладів та 35 НВК школа-сад, що дозволило створити 700 нових місць для дошкільнят.

«Це сама результативна схема: зібрати весь наявний ресурс області, району, бізнесу, громади і спільними зусиллями забезпечити дітям гідні умови для освіти та виховання. Це - найкраща інвестиція, оскільки вона вкладається в майбутнє наших дітей, а значить – в майбутнє України» - підсумувала Л.Спірідонова.

забезпечення дошкільною освітою в селі Березна Хмільницького району

 

Довідка:

ДНЗ «Казка» в с.Березна було відкрито на базі пустуючого крила Березнянської ЗОШ, де навчаються сьогодні 92 учні. Затрачено було 465 тис.грн. з місцевого бюджету ( на відновлення колишнього колгоспного садочка, або будівництва нового, за словами директора Березнянського НВК Раїси Шильникової, необхідно було б затратити 2 млн 700 тис грн.)

Економія – очевидна, здешевлюєтья опалення приміщень, шкільна їдальня забезпечує харчуванням і дошкільнят. Колишні класні кімнати, облаштовані під спальні та ігрові – просторі і світлі.



Переглядів: 6634
Поширень: 0