З 1 жовтня розпочнуть роботу призовні комісії з питань призову громадян України на строкову військову службу до Збройних Сил України, Внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України та Державної спеціальної служби транспорту України.

Останній призов громадян України на строкову військову службу у Збройних Силах України проходитиме зі зменшенням кількості призовників, порівняно з попереднім призовом, на 2500 осіб. Це зменшення пов’язане з реформуванням Збройних Сил України та переходом їх до комплектування винятково військовослужбовцями за контрактом.

Протягом жовтня – листопада в Україні буде призвано та направлено у війська 10 800 осіб, у тому числі: до Збройних Сил України – 5 000, Внутрішніх військ МВС України – 4 800, Держспецтрансслужби – 1 000 чоловік. Строковиками в першу чергу комплектуватимуться військові частини і підрозділи Повітряних Сил Збройних Сил України, які залучаються до несення бойового чергування з протиповітряної оборони, арсенали, бази і склади.

Формування команд молодого поповнення на збірних пунктах та їх відправку до військових частин заплановано провести у період з 7 жовтня до 22 листопада 2013 року.

Відповідно до завдань, визначених Президентом України – Верховним Головнокомандувачем Збройних Сил України та Міністром оборони України, Концепцією реформування і розвитку Збройних Сил України на період до 2017 року та Державною комплексною програмою реформування та розвитку Збройних Сил України на період до 2017 року, наприкінці 2013 року передбачається призупинити призов громадян на строкову військову службу до лав Збройних Сил України, та до кінця 2014 року перейти до комплектування Збройних Сил військовослужбовцями за контрактом.

Завдання з переходу Збройних Сил України на комплектування військовослужбовцями за контрактом перебувають на постійному контролі у Міністра оборони України. Завдяки заходам, які проводяться у Збройних Силах України, цього року кількість бажаючих проходити службу за контрактом суттєво зросла.

Так, цього року контракт зі Збройними Силами України уклало 8 тисяч громадян, чисельність військовослужбовців за контрактом збільшилася на 5 000 чоловік. Таким чином у Збройних Силах України військовослужбовцями військової служби за контрактом укомплектовано близько 60 відсотків посад рядового та сержантського складу. На даний час важливим завданням є удосконалення роботи з підготовки рядового та сержантського складу.



Переглядів: 3309
Поширень: 0