Незважаючи на примхи небесної канцелярії, «Театр на городі» заслуженої журналістики України Ганни Секрет у с. Правилівці Оратівського району вже всьоме вітав усіх любителів справжнього українського борщу і народної пісенної творчості.

Фестиваль борщу на Вінниччині

Цьогоріч на фестивалі було представлено 30 борщів, серед яких – зварений за рецептом Юрія Медвєдєва – заступника голови Вінницької обласної ради, який торік пообіцяв привезти свою фірмову страву, серед інгредієнтів якої: свіжі реберця, лісові гриби, квасоля, капуста, морква, буряк, присмачені кетчупом та зварені на основі холодцю з півника.

Фестиваль борщу на Вінниччині

Вельмишановному журі було важко обрати переможців, адже усі учасники з Київщини, Черкащини та Вінниччини не лише представляли традиційну українську страву, а й вміло демонстрували свої співочі таланти.

Крім цього, публіку розважала артистка театру і кіно, співачка Алла Загинайко, яка господині свята Ганні Секрет подарувала книгу «Портрети сучасниць», на сторінках якої відомості про відому вінницьку телезірку.

Фестиваль борщу на Вінниччині

– Вражень багато, усі на папері й не викладеш! Та спогади залишились тільки позитивні! Кожен міг обрати борщ за своїм смаком, скуштувати смачних пиріжечків, домашньої ковбаски, сала, короваю, – із захопленням розповідає другокурсниця напряму підготовки «Журналістика» Наталія Гавриш.

Фестиваль борщу на Вінниччині

Цьогорічним тріумфатором фестивалю став народний аматорський хоровий колектив агрофірми з села Ольгопіль Чечельницького району, який презентував борщ, кухаркою якого була Тетяна Безрук – мати-героїня, що виховує 13 дітей! Усі конкурсанти отримали подарунки від спонсора – музичної торгової марки «МЕД».

Фестиваль борщу на Вінниччині

Примхлива погода не стала на заваді поціновувачам та гурманам смачненького, а навпаки згуртувала людей, які зігрівались не лише національними стравами, а й запальними танцями. Свято, яке, на жаль, швидко промайнуло, посприяло кожному відчути себе справжнім українцем. Єдина нагода поринути у цю атмосферу знову – з нетерпінням чекати Різдва Пресвятої Богородиці наступної осені…

Марина ДЯЧЕНКО
Світлини Світлани КОСТЮК



Переглядів: 7227
Поширень: 0