Звітом голови Калинівської районної державної адміністрації Василя Поліщука розпочалася звітна кампанія за результатами роботи 9 місяців цього року.

звітна кампанія за результатами роботи 9 місяців цього року

На початку наради голова ОДА Іван Мовчан повідомив:
«Ми спеціально запрошуємо на звітні збори представників кількох районів (міст), а не тільки того району, який звітує. Робимо це для того, щоб керівники могли не тільки прозвітувати про свою роботу, а й поцікавитися тим, що зроблено у сусідів, порівняти успіхи, перейняти кращий досвід».

Василь Поліщук повідомив, що Калинівський район розвивається динамічно, зокрема збереглася позитивна тенденція приросту обсягів промислового виробництва, перевиконано план щодо власних та закріплених доходів, триває залучення інвестиційних ресурсів, у результаті чого з’являються нові робочі місця і зростає рівень заробітної плати.

Нині в господарствах всіх форм власності успішно тривають осінньо-польові роботи.

Особливе місце в економіці району відводиться малому підприємництву, наголосив голова РДА, адже воно є одним з провідних секторів ринкової економіки, значною мірою впливає на зайнятість, створює конкурентне середовище, що сприяє зниженню цін, підвищенню якості товарів і послуг.

Питання заробітної плати райдержадміністрація тримає на постійному контролі. В результаті проведеної роботи рівень середньомісячної заробітної плати зріс порівняно з початком року на 16% і на 1 жовтня становив 2320 грн.

Звітуючи про ситуацію в галузі освіти, Василь Поліщук зокрема повідомив, що з 1 вересня 2013 року розпочали свою роботу 5 закладів освіти: 2 дошкільні навчальні заклади і 3 навчально-виховні комплекси, отримано два шкільних автобуси.

У рамках реалізації пілотного проекту реформування екстреної (невідкладної) медичної допомоги в районі розпочато ремонтні роботи у виділеному приміщенні корпусу №2 для відділення швидкої медичної допомоги.

Тривають ремонтні роботи у 22 закладах культури.

Для розв’язання проблеми забезпечення населення якісною питною водою в районі втілюється загальнодержавна програма "Питна вода" та відповідна районна програма. Уже є проектно-кошторисна документація робочого проекту «Будівництво десяти артезіанських свердловин в м.Калинівка» (загальною кошторисною вартістю близько 2,2 млн.грн.). У рамках реалізації проекту за рахунок міського бюджету в третьому кварталі збудовано 1 артезіанську свердловину вартістю 200 тис.грн. До кінця року буде збудовано ще 3 артезіанські свердловини загальною вартістю 580 тис.грн., запевнив Василь Поліщук.

Коментуючи звіт, директор департаменту охорони здоров’я і курортів Лідія Діденко повідомила, що Калинівський район виконав усі взяті на себе зобов’язання у медичній сфері. Єдине зауваження з уст директора департаменту: у районі низький відсоток часткового відшкодування вартості ліків для гіпертоніків.

Про виконання основних і навіть додаткових зобов’язань у відповідних галузях говорили і директор департаменту освіти і науки Ігор Івасюк і начальник управління культури і туризму Марія Скрипник.
Директор департаменту регіонального економічного розвитку Андрій Гижко наголосив, що в Калиновському районі – найбільша кількість інвестиційних проектів (серед районів області).

На 100% у районі укладені соціальні угоди, про що повідомила перший заступник директора департаменту агропромислового розвитку Валентина Кирилюк.

«Калинівський район можна розглядати як еталонний з точки зору мобілізації всього активу для досягнення поставленої мети, підсумував нараду Іван Мовчан. – Я пропоную всім головам райдержадміністрацій їхати в цей район і переймати досвід. Калинівщина демонструє, що можна якісно виконувати всі завдання, які ставить перед нами Президент України і які визначені обласною владою. Ресурсів у кожному районі є достатньо. Головне – мобілізувати їх».



Переглядів: 3144
Поширень: 0