До міського відділу УМВС України у Вінницькій області звернувся громадянин із заявою про вчинений розбійний напад невідомими особами на нього і ще двох його знайомих.

У зв’язку з тим, що під час розслідування встановлено, що у злочині брав участь працівник міліції, слідство передано до слідчого відділу прокуратури області.

На разі, з\'ясовано, що троє осіб за попередньою змовою, діючи з корисливих мотивів та з метою викрадення особистого майна потерпілих, вчинили на них напад, поєднаний із насильством, небезпечним для їх життя й здоров’я. Нападників затримано працівниками оперативних служб УМВС України у Вінницькій області.

Слідчим відділом прокуратури області всім трьом оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 187 КК України. За клопотанням слідчого прокуратури області судом обрано підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

На даний момент проводяться невідкладні слідчі та процесуальні дії, спрямовані на належну фіксацію обставин вчинення даного правопорушення.

Додатково:

ч. 4 ст. 187 КК України - розбій, тобто напад, спрямований на заволодіння чужим майном, вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень. Карається позбавленням волі на строк від восьми до п\'ятнадцяти років із конфіскацією майна.


Переглядів: 2809
Поширень: 0