Вінниччина продемонструвала найвищий результат енергоефективності в житловому секторі з показником 82,7 % від рівня ЄС. Як відзначають представники рейтингу, в регіоні один із найнижчих в державі рівень забезпечення житлового фонду центральним опаленням і гарячим водопостачанням, за рахунок чого відбувається значна економія енергоресурсів.

Мета рейтингу Ukrainian Energy Index - продемонструвати рівень енергоефективності та потенціал енергозбереження на національному та регіональному рівнях у динаміці, допомогти регіонам України зрозуміти свій потенціал енергозбереження і реалізувати його. У рейтингу UEI-2013 порівнювалася ефективність кінцевого споживання енергоресурсів у 26 регіонах України протягом 2007-2011 рр. і розраховувався потенціал енергозбереження регіонів.

Рейтинг енергоефективності України Ukrainian Energy Index 2013 було складено втретє.

Лідирує в рейтингу енергоефективності регіонів України в секторі ЖКГ - Вінницька область. Результати були представлені на Форумі з альтернативної енергетики та енергоефективності, що відбувся 16 жовтня в м.Київ.

Енергоефективність регіонів вираховувалася для промисловості, сільського господарства, сфери послуг і житлового комплексу. Еталоном для порівняння укладачі рейтингу визначили середній показник енергоефективності цих секторів економіки в Європейському Союзі. Саме процентне співвідношення регіонів до цього показника і визначило їхнє місце у рейтингу.



Переглядів: 2969
Поширень: 0