Про наміри компанії в плані співпраці з аграрним сектором області Річард Спінкс – виконавчий директор компанії розповів голові облдержадміністрації О.Домбровському, першому заступнику голови В.Коровію, заступнику голови В.Чернію та запрошеним керівникам місцевих підприємств. Як зазначив Р.Спінкс: «Сьогодні криза є кругом, але її немає в «Лендком».

«Лендком» - єдина фірма представлена на Лондонській біржі в галузі сільського господарства. На Україні компанія переважно працює у Львівській області. Поряд з обробленням землі та отриманням і переробкою врожаїв «Лендком Юкрейн груп» активно працює над відновленням соціальної інфраструктури, а саме дитячих садочків, шкіл, житла.

Сьогодні це лише ознайомчий візит – зазначив пан Спінкс. Насправді потрібно місяці для того щоб вивчити та визначити можливості аграрного сектору області. Відповідаючи на запитання представників мас-медіа Р.Спінкс висловив захоплення розробками в галузі АПК, які продемонстрували науковці з Аграрного Університету. За його словами такі досягнення позитивно вплинуть на подальшу співпрацю з Вінниччиною.

Для довідки:

Landkom у фактах та цифрах

Основна мета діяльності компанії з іноземними інвестиціями ТзОВ “Лендком Юкрейн груп” є вирощування зернових та олійних культур для їх наступного використання як в харчовій промисловості, так і для виробництва біопалива. При цьому компанія орендує землі, застосовує передові світові технології виробництва сільськогосподарської продукції. Товариство дає роботу близько 700 людям у Львівській (переважно), Івано-Франківській, Тернопільській, Житомирській, Закарпатській, Хмельницькій областях та в АРК Крим. Зараз товариство обробляє понад 100 тисяч га розпайованої землі, як правило, не найкращої якості і регулярно сплачує за неї орендну плату.

У своїй діяльності «Лендком» використовує новітні технології п’яти та семипільної системи обробітку с/г земель, дотримується відповідності техніки, обладнання і матеріалів державним та світовим стандартам, постійно проводить необхідне оновлення у потребуючих сферах. Готується до реалізації проект забезпечення авіатехнікою. У планах розвитку підприємства – розвиток тваринництва, реалізація якого вже розпочалася у Львівській області. Будується заводи з переробки сільськогосподарської сировини на біодизель та паливні брикети.

Разом з тим компанія проводить політику активної громадянської позиції. Так у 2008 році було надано спонсорської допомоги на суму понад 1 млн. 800 тис грн на розвиток соціальних і культурних проектів, виділено 2,5 млн грн на програму медичного обслуговування сіл, де товариство здійснює свою діяльність.

Landkom International PLC котирується Альтернативній площадці (AIM) Лондонської фондової біржі (LSE). В листопаді 2007 р. компанія залучила біля 110,1 млн. дол. за рахунок розміщення нових акцій на AIM LSE. Компанія розмістила 54,9% акціонерного капіталу за ціною 0,52 фунта стерлінга за акцію. В березні 2008 р. компанія здійснила ще одне розміщення акцій на суму 22 млн. дол., продав 5,4% їх загальної нової кількості по ціні 1 фунт стерлінг за акцію. На 02.10.08 акції котирувались по курсу 0,31 фунт стерлінг за акцію.

Виконавчий директор компанії – Ричард Спінкс, якому належить 13,35% акцій.
В програмі перебування представників компанії „Landkom International PLC” зазначене коло питань та сфери діяльності, які компанія має намір провадити на території Вінницької області.


Переглядів: 3548
Поширень: 0