Працівники міліції оперативно затримали двох підозрюваних у скоєнні збройного нападу на АЗС в Чечельнику. Про це на прес-конференції повідомив начальник УМВС України у Вінницькій області генерал-майор міліції Віктор Русин.

Злочинці вимагали відкрити сейф, але коли касир сказав, що ключів немає, вирвали з касового апарату шухляду, в якій знаходилося 1500 грн.

Затримано двох підозрюваних у скоєнні збройного нападу на АЗС

Розбійники зникли з місця події на автомобілі «Опель-Омега».

Мною був введений оперативний план «Перехват» по всій області, піднято по тривозі особовий склад суміжних районів, були перекриті всі можливі шляхи відступу злочинців, інформовано київських, черкаських, одеських, кіровоградських колег, - розповів генерал Віктор Русин. - Для розкриття злочину створили посилену слідчо-оперативну група міліції, пошукові групи із залученням кінологів.

Через дві години міліціонери знайшли автомобіль нападників, який зловмисники були змушені залишити. Тікаючи польовими дорогами, злочинці застрягли на іномарці посеред поля. В автомобілі знаходилися маски з прорізями для очей та пістолет.

Зловмисники були затримані через шість годин після скоєння злочину, вони переховувалися в будинку знайомої в Бершадському районі. Затриманими виявилися непрацюючі місцеві жителі. 19-річний підозрюваний раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжки, його 33-річний напарник раніше проблем із законом не мав, тимчасово перебував на заробітках в Росії. Зловмисники попередньо готувалися до злочину, в магазині придбали пневматичний пістолет, зовні схожий на бойову зброю «ТТ». Готувалися до нападу на АЗС в Одеській області, однак не змогли реалізувати злочинні наміри.

За фактом скоєння розбійного нападу слідчим управлінням УМВС відкрито кримінальне провадження відповідно до ч.3 ст.187 КК України. За такий злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років з конфіскацією майна. Триває розслідування.



Переглядів: 5036
Поширень: 0