Днями до Липовецького райвідділу міліції звернувся підприємець з повідомленням про те, що з його магазину, розташованому в одному з сіл району, невідома особа скоїла крадіжку продуктів харчування та грошей в сумі 1100 гривень.

Коли на місце виклику прибули правоохоронці та оглянули місце злочину, то зрозуміли, що до такої крадіжки, скоріш за все, причетна дитина. До приміщення магазину злодій проник між гратами на вікні, розбивши шибку. З прилавку зникли шоколадки, цукерки, печиво, йогурти, ковбаси та гроші.

Опитавши місцевих жителів, працівники міліції узялися за пошуки зловмисника. Ним виявився 12-річний місцевий школяр. Хлопець виховується у неблагополучній сім’ї. На злочин наважився через гроші. Опинившись у магазині, вирішив прихопити солодощі. За вкрадені з магазину гроші хлопець придбав мопед. У скоєному правопорушенні він зізнався та повернув цукерки, які сховав дома.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло чи інше приміщення). За такий злочин передбачено покарання до 6 років ув’язнення. Враховуючи те, що хлопець неповнолітній, йому не доведеться нести кримінальної відповідальності, яка за такого роду злочин настає з 14 років.

З неповнолітнім правопорушником міліціонери провели профілактичну бесіду, а його матір за невиконання обов’язків щодо виховання дитини притягли до адміністративної відповідальності відповідно до ст. 184 КУпАП.



Переглядів: 3205
Поширень: 0