Підсумкову доповідь Геннадій Лук розпочав з медичної галузі, повідомивши, що за звітний період в районі відремонтовано 10 амбулаторій та 26 фельдшерсько-акушерських і фельдшерських пунктів. 11 лікарських амбулаторій та 21 ФАП облаштовано внутрішніми вбиральнями.

Голова РДА також зазначив, що здійснено капітальний ремонт відділення невідкладної медичної допомоги ЦРЛ, тривають ремонтні роботи в 11 палатах, маніпуляційній, перев’язувальній, 3 санвузлах та кабінеті УЗД хірургічного відділення закладу.

Звіт голови Барського району про підсумки соціально-економічного розвитку у 2013 році

Завданням по галузі на 2014 рік керівництво району визначило реконструкцію зовнішніх мереж теплопостачання ЦРЛ, завершення реконструкції хірургічного відділення, а також відкриття амбулаторії у місті Бар та проведення ремонтів ще у 6 ФАПах та 2 лікарських амбулаторіях району.

Якщо вести мову про сферу освіти, то на розвиток загальноосвітніх шкіл району та їх модернізацію у 2013 році використано 1,9 млн. грн. Так, за словами Геннадія Лука, в усіх школах завершено облаштування внутрішніх вбиралень, проведено ремонти 8 опалювальних пунктів, 6 систем опалення, даху у Митківській ЗОШ І-ІІІ ступеня, а в Журавлівській школі виведено котельню із підвального приміщення.

Крім того, протягом року в районі створено 6 НВК, відкрито дошкільні навчальні заклади у селах Гулі та Червоне та відновлено роботу дитячих садків у селах Комарівці і Матійків.

Не залишилась поза увагою і сфера культури Барського регіону. Так, за звітний період на зміцнення бази галузевих закладів району спрямовано 2,4 млн. гривень. Серед проведених робіт: перекриття дахів у закладах культури сіл Кузьминці, Ялтущків, Терешки, Каришків, Лука Барська, Лісове, Лядова, Супівка, ремонтно-реставраційні роботи пам’яток архітектури і містобудування, а також заміна у закладах культури 87 вікон на енергозберігаючі.

Що ж стосується сільськогосподарської галузі, то, за словами голови РДА, в районі щороку збільшується площа під багаторічними насадженнями, що пов’язано з посадкою нових високопродуктивних інтенсивних садів.

Упродовж 2013 року на території району облаштовано 10 молокоприймальних пунктів та 4 холодильні установки, ще 3 ларі завезено для встановлення в бригадних селах.

Коментуючи цю позицію, керівник Вінниччини Іван Мовчан наголосив на необхідності провести у І кварталі поточного року повну інвентаризацію укладених із молокозаводами договорів та активно працювати над якістю молока, що дасть змогу суттєво збільшувати ціну на молоко для заготівельників.

Інформуючи про вжиті заходи у сфері благоустрою, районний очільник повідомив, що протягом звітного періоду у 23 селах проведено обвалування земельних ділянок та пошарову пересипку твердих побутових відходів ґрунтом, а до 10 організованих сміттєзвалищ облаштовано під’їзні шляхи з твердим покриттям.

На виконання доручень у сфері житлового будівництва, у місті Бар минулоріч введено в експлуатацію 43-квартирний будинок, а також готується до здачі 32-квартирний житловий будинок на майдані Святого Миколая. Крім того, районною владою впроваджується проект з реконструкції гуртожитку під 15-квартирний будинок в селі Чемериси Барські, а рішенням Барської міської ради виділено земельну ділянку під зведення ще одного житлового будинку, розрахованого на 35 квартир.

Позитивних результатів досягнуто і в розвитку житлово-комунального господарства району. Так, у селах Гайове, Гармаки, Балки, Ялтушків, Маньківці, Ходаки та в місті Бар модернізовано та реконструйовано 15 км мереж вуличного освітлення, а в селах Маньківці, Киянівка, Митки, Іванівці та Гайове у 2013 році розпочато та в поточному буде завершено роботи з реконструкції водогонів.
«Попри отримані минулоріч результати, це лише старт нашої послідовної і системної роботи, оскільки невирішених нагальних питань залишається ще досить багато, - зазначив голова обласної державної адміністрації Іван Мовчан, підсумовуючи роботу зібрання. - Глава держави Віктор Янукович визначив 2014-й роком розвитку інфраструктури сільських територій. І в нас вже є серйозний фундамент для подальшої роботи у цьому напрямку».

Звіт голови Барського району про підсумки соціально-економічного розвитку у 2013 році

Керівник Вінниччини також повідомив, що у 2014 році обласна влада поряд з визначеними пріоритетами працюватиме над ремонтом доріг, облаштуванням водогонів та розвитком спортивної інфраструктури на території регіону.

«Упродовж цього року ми повинні продемонструвати свою організованість, відповідальність та мобілізацію ресурсу задля виконання визначених завдань», - наголосив у підсумку Іван Мовчан.



Переглядів: 4160
Поширень: 0