За словами керівника РДА, проведена минулоріч робота дозволила отримати позитивні результати за всіма напрямами соціально-економічного розвитку регіону. Так, у сфері агропромислового комплексу у 2013 році по всіх категоріях господарств зібрано рекордний для району урожай зернових - 92,5 тис. тонн. Також зібрано понад 7 тис. тонн плодів. А обсяг інвестицій в основний капітал в сільському господарстві склав у минулому році понад 2 млн. гривень.

Очільник району також повідомила, що протягом звітного періоду проведено реконструкцію тваринницького приміщення на 200 корів на молочнотоварній фермі СВК «Прогрес» села Студена та реконструйовано приміщення на 1000 голів на свинотоварній фермі ПП «Колос-Лан» у селі Болган.

Інформуючи про результати річної роботи у сфері медицини, Світлана Жердецька зазначила, що протягом 2013 року в районі здійснено ремонти у 19 закладах первинної мережі. Водночас тривали роботи й на вторинній ланці. Так, у центральній районній лікарні відремонтовано теплотрасу, централізовану котельню на твердому паливі та замінено обладнання до електроопалення. Також здійснено поточний ремонт централізованої системи подачі кисню у реанімаційне відділення та операційні блоки закладу.

Серед планів на поточний рік - відкриття лікарської амбулаторії на базі Рудницького ФАПу.
Понад 2,8 млн. гривень використано минулоріч на зміцнення матеріально-технічної бази закладів освіти. Як повідомила керівник РДА, протягом звітного періоду капітально відремонтовано 5 дитячих садків району, відкрито дошкільний навчальний заклад у селі Городище, у 5 школах Піщанського регіону облаштовано внутрішні санвузли. Крім того, проведено роботу щодо модернізації котельні та систем теплопостачання Рудницької ЗОШ, здійснено поточний ремонт спортивного залу Дмитрашківської школи, де також відремонтовано водогінну та каналізаційну системи, проведено заміну опалювального котла котельні навчального закладу. У поточному році керівництвом району планується заміна котлів і в Студенянській ЗОШ та Ставецькому НВК.

Що стосується культури, то у звітному періоді проведено ремонтні роботи в 14 галузевих закладах. А за рахунок коштів сільських територіальних громад придбано музичні інструменти, оргтехніку, підсилюючу апаратуру, сценічні костюми та меблі на загальну суму 142 тис гривень.

Інформуючи про результати роботи у сфері благоустрою, Світлана Жердецька повідомила, що протягом 2013 року на покращення зовнішнього вигляду населених пунктів, озеленення, заходи з освітлення та водопостачання використано 1,8 млн. гривень. Так, у 10 населених пунктах району освітлено 10,7 км вулиць, встановлено 118 нових світильників, ще 68 – модернізовано. Збудовано нові вітки водогону у селах Трибусівка та Болган, завершуються роботи по будівництву свердловини в селі Студена.

У районному центрі завершено другий етап облаштування комплексу центральної площі, виготовляється проектно-кошторисна документація на завершення будівництва критого ринку.
Як зазначила голова РДА, протягом звітного періоду проведено обвалування земельних ділянок на всіх сміттєзвалищах району, а відсоток сміттєзвалищ, до яких обладнано під’їзні шляхи з твердим покриттям, з початку року зріс від 27 % до 53 %.

На виконання доручень у сфері будівництва, в селищі Піщанка зводиться житловий будинок. Ступінь його готовності становить на даний час 50 %. Крім того, розроблено проектно-кошторисну документацію на проведення реконструкції гуртожитку під 4-х квартирний житловий будинок у селі Брохвичі Гонорівської сільської ради.

По завершенню виступів представників територіальних громад, голова облдержадміністрації Іван Мовчан підкреслив, що 2014 рік оголошений Президентом України роком розвитку інфраструктури сільських територій, а тому робота над визначеними пріоритетами продовжуватиметься й надалі.
Очільник регіону наголосив, що поточний рік має стати початком серйозної роботи щодо ремонту доріг на території області, та до переліку першочергових завдань долучив також облаштування водогонів та розвиток фізичної культури і спорту.



Переглядів: 3264
Поширень: 0