Раніше ми повідомляли, що прокуратурою області розслідується кримінальне провадження за фактом вчинення начальником Гайсинського РВ УМВС України у Вінницькій області злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України. А саме, посадовець, за надання можливості дільничному інспектору міліції оперативно отримати заробітну плату та вихідну допомогу при звільненні з органів внутрішніх справ, вимагав та одержав хабар в розмірі 4000 грн.

Разом з тим, достовірно знаючи, що підлеглий фактично не виконує службових обов\'язків, керівник протягом трьох місяців підписував відомості про нарахування йому зарплати. Таким чином, з державного бюджету безпідставно перераховано майже 6,8 тис грн. Тобто, скоєно ще одне кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 191 КК України, як розтрата чужого майна.

Вироком суду зловмиснику призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати будь-які посади в правоохоронних органах строком на 3 роки, з конфіскацією належного йому на праві приватної власності майна. Також його позбавлено спеціального звання підполковник міліції.

В якості відшкодування збитків, заподіяних інтересам держави, відповідно до рішення суду з підсудного вказані грошові кошти буде стягнуто до державного бюджету.



Переглядів: 3588
Поширень: 0