Жмеринським та Козятинським прокурорами з нагляду за додержанням законів у сфері транспорту виявлено грубі порушення вимог чинного законодавства щодо перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування в діяльності посадовців Шаргородської, Козятинської, Хмільницької міських рад, Козятинської та Хмільницької районних державних адміністрацій. Так, службовці з порушеннями або взагалі не проводили конкурси з пасажирських перевезень.

На разі, спеціалізованими прокурорами внесено 5 подань та пред’явлено 1 позов до суду про скасування рішення конкурсного комітету з підготовки та проведення вказаного конкурсу.

Окрім того, також встановлено, що суб’єктами господарської діяльності до керування транспортними засобами допускались особи, з якими не оформлялись трудові відносини. Цим самим порушено не тільки конституційні права останніх, але й вимоги законодавства про автомобільний транспорт.

За наслідками прокурорських перевірок, розпочато 3 кримінальних провадження за ст. 172 КК України – грубе порушення законодавства про працю.


 



Переглядів: 3559
Поширень: 0