До Ямпільського райвідділу міліції зателефонував місцевий житель та повідомив, що вночі невідома особа скоїла крадіжку його автомобіля «ВАЗ 21013». Свій транспортний засіб автовласник залишив зачиненим у дворі будинку.

Як розповів начальник Ямпільського райвідділу міліції Сергій Гаджук, протягом кількох годин вкрадений автомобіль працівники міліції знайшли в одному з сіл Томашпільського району. Автокрадій покинув його на узбіччі дороги у технічно несправному стані.

За відбитками пальців, вилученими у салоні автомобіля, особа причетна до його викрадення була встановлена та затримана. Ним виявився 16-річний місцевий житель. Зі слів неповнолітнього зловмисника, вночі йому захотілось покататися. Побачивши автівку у дворі, він зламав замок в дверцятах та потрапив у салон. Далі з’єднав дроти запалювання та поїхав. Його поїздка скінчилась у сусідньому районі, коли він, наскочивши на камінець, пробив в машині піддон. Залишивши несправну машину на узбіччі, підліток повернувся попутками додому. У момент злочину він знаходився в стані алкогольного сп’яніння.

Неповнолітнього злодія двічі за останні півроку затримували місцеві правоохоронці за викрадення «Жигулів». Одне кримінальне провадження зараз знаходиться на розгляді в суді, а за другим – йому оголошено про підозру. Навіть загроза опинитися за гратами не зупинила хлопця, і він наважився на новий злочин.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом). Зловмиснику загрожує покарання до 8 років ув’язнення.


Переглядів: 2560
Поширень: 0