У смт.Піщанка міліція викрила гральний заклад, що розміщувався у підсобному приміщенні магазину. На заборонений бізнес правоохоронців вивів лист місцевих жителів, опублікований у одній із обласних газет. Люди жалілися, що на території піщанського автовокзалу процвітає гральний бізнес, а закрити його ніхто не може. 

Працівники Піщанського райвідділу міліції взялися перевіряти весь районний центр на наявність закладів та приміщень, де могли б надаватися послуги у сфері грального бізнесу. В приміщенні автовокзалу та на прилеглих до нього територіях не було виявлено жодного ігрового автомату, про які йшлося у листі, а от одному з підсобних приміщень магазина, розташованого в центрі селища, працівники міліції виявили гральний клуб.

Як розповів начальник Піщанського РВ УМВС у Вінницькій області Василь Мазур, коли у закладі з’явились правоохоронці, там знаходилися дев’ятеро гравців та касир. Хто є власником гральних автоматів та орендатором приміщення, працівник закладу не говорить. Вилучені 9 одиниць грального обладнання направлені на дослідження в Київський науково-дослідний інститут судових експертиз.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 203-2 Кримінального кодексу України (зайняття гральним бізнесом). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді штрафу від десяти до сорока тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією грального обладнання.

Наразі правоохоронці встановлюють особу, яка організувала діяльність грального закладу та отримувала з цього нелегальні прибутки. За даним кримінальним провадженням ведеться досудове розслідування.



Переглядів: 4174
Поширень: 0