Майже місяць оперативники Жмеринського райвідділу міліції розшукували двох зловмисників, які напали на водія таксі і відібрали його автомобіль «Nissan Bluebird». Побитого власника іномарки злодії прив’язали у лісопосадці до дерева та зникли у невідомому напрямку.

Про нападників, які щойно викрали в нього автівку, працівникам міліції повідомив сам потерпілий, як тільки звільнився від мотузків. Усе сталося 20 березня близько 23.00 год. поблизу села Кармелюки Жмеринського району.

Зі слів заявника, який працює водієм таксі, поблизу залізничного вокзалу до нього у авто сіли двоє чоловіків і попросили завезти їх у Вінницю. По дорозі пасажири захотіли на хвилинку заїхати у с. Кармелюки. Виконуючи замовлення, водію таксі навіть не здогадувався, що за мить він стане жертвою своїх пасажирів. Під’їжджаючи до села, один з чоловіків закинув на шию водія шнурок від кросівка та почав душити. Коли водій зупинився, нападники витягнули його з машини, побили та залишили у лісосмузі прив’язаним до дерева. Один зі злодіїв сів за кермо, і вони зникли у невідомому напрямку. Документи на машину, гроші та мобільні телефони таксиста залишилися у автівці.

Працівники міліції задіяли усі оперативні можливості щодо встановлення та затримання осіб, причетних до даного злочину, та місце знаходження автомобіля. За три години викрадений автомобіль знайшли біля однієї з автозаправок у Жмеринському районі. Машину залишили, оскільки вона заглухла.

Як розповів начальник Жмеринського райвідділу міліції Олександр Прозоровський, підозрюваних затримали у Одеській області. Ними виявилися 26 та 33-річні місцеві жителі. Обидва чоловіки раніше судимі за крадіжки та грабежі.

Зі слів затриманих, на Вінниччину вони приїхали до знайомих зі Жмеринського району. Дістатися населеного пункту вирішили на таксі. Не маючи грошей сплатити за послуги таксі, вирішили напасти на водія.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднане з насильством). За таке правопорушення зловмисникам загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна. Їм оголошено про підозру. Жмеринським міськрайонним судом злодіям обрана міра запобіжного заходу - взяття під варту. Слідство триває.



Переглядів: 2977
Поширень: 0