Фахівці Держфінінспекції у Вінницькій області під час ревізії відділу освіти Козятинської райдержадміністрації виявили порушення, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на суму 852 тис. грн.

Зокрема, під час інвентаризації встановлено нестачу автобуса, будівлі котельні та газового обладнання на суму 272 тисяч гривень.

Окрім того, посадові особи освітньої установи не за цільовим призначенням використали 365 тисяч гривень.

Також у відділі утримували не передбачені законодавством посади, зайво нарахували різні доплати, грошові допомоги, надбавки, оплатили за завищеною вартістю ремонтно-будівельні роботи, незаконно списували продукти харчування тощо. Це призвело до витрачання 215 тисяч гривень.

За недотримання законодавства з фінансових питань 8 посадових осіб Відділу освіти Козятинської РДА притягнуто до адміністративної відповідальності.

Це вже вдруге за останній тиждень Держфінінспекція викриває зловживаннями чиновниками від освіти. Так, у Гайсині також у відділі освіти місцевої РДА інспектори виявили порушень на 471 тисячу гривень, через що сімох посадовців притягнено до відповідальності.



Переглядів: 3882
Поширень: 0