З робочим візитом 6 травня Вінницьку область відвідали директор Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» Despro Юрг Крістен та експерт проекту В`ячеслав Сороковський.

Керівник проекту у супроводі заступника голови ОДА Андрія Гижка знайомився із роботою систем водопостачання у селі Гущинці Калинівського району та селах Лани та Урожайне Тиврівського району, де проект успішно реалізовано та збудовано сучасну мережу водопостачання.

Швейцарці із Despro побачили, як використали їхні гроші вінничани

В рамках 9-го обласного конкурсу розвитку територіальних громад на реалізацію проектів з водопостачання 6 із 12 територіальних громад області на конкурсній основі отримали гранти від Проекту DESPRO загальною вартістю понад 1,3 мільйони гривень: с. Урожайне, с. Лани (Тиврівський район); с. Високе (Томашпільський район); с. Дмитрашівка (Піщанський район); с.Дзюньків (Погребищенський район); с. Крижанівка (Хмільницький район).

Пріоритет надавався територіальним громадам, які не входять до 3-ох цільових районів Вінницької області в яких Проект DESPRO працює вже не один рік. Це дало можливість іншим громадам отримати досвід роботи з міжнародними фондами і суттєво покращити якість водопостачання у своїй місцевості.



Переглядів: 4796
Поширень: 0