У мешканців Барського та Оратівського районів працівники міліції вилучили вогнепальну зброю та набої різних калібрів. Наразі правоохоронці з’ясовують її походження та мету зберігання.

Як розповів начальник Барського РВ УМВС Павло Кукуруза, до міліції надійшла оперативна інформація про те, що раніше неодноразово судимий житель районного центра незаконно зберігає зброю. Дана інформація підтвердилась під час огляду підвального приміщення будинку, де мешкає 28-річний підозрюваний. У облаштованій з цегли схованці працівники міліції виявили револьвер системи «Наган» калібру 7,62 мм, пристрій для стрільби кустарного виробництва та 11 набоїв калібру 7,62 мм.

Зі слів чоловіка, виявлену правоохоронцями зброю та боєприпаси він знайшов у полі під час проведення земляних робіт. Де ж насправді взялася зброя, і навіщо він її зберігав, наразі з’ясовує слідство.

У Оратівському районі 47-річний житель села Закриниччя власноруч виготовив вогнепальну зброю та зберігав її у літній кухні. Зі слів чоловіка, зброя йому знадобилася для відстрілу ворон, які з його господарства викрадають курчат.

Як розповів начальник Оратівського райвідділу міліції Олександр Король, саморобна зброя в чоловіка вилучена та направлена на дослідження в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС на дослідження.

За обома фактами слідчі відкрили кримінальні провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Чоловікам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.



Переглядів: 3344
Поширень: 0