Городяни заявляють, що за 12 років на посаді він відзначився у «земельних оборудках», недоцільному витрачанні бюджету.

Громадські діячі ініціювали з цього приводу прес-конференцію на якій побував і кореспондент Укрінформу.

«Він «царював» у місті Ладижині. Бо тут не має голови РДА, райради і міський голова фактично єдиний керівник. Це надало йому необмежені повноваження. Ладижинська ТЕЦ – найбільше підприємство області, що сплачує за забруднення атмосфери. Ці кошти виявились «золотим дощем для міської влади. Йдеться про десятки мільйонів гривень. Кошти витрачались не на екологічні заходи, а на те, щоб розводити коней, фазанів», - свідчить Юхим Мітков, автор книги «Правда про градоначальника Ладижина».

Присутні громадські діячі нагадали екс-меру і участь в організації Антимайданів і «пенсійні» 10 окладів у 2014 році за умов всеукраїнської фінансової кризи. «Міська рада Ладижина «намалювала» собі цьогоріч премій на 1 млн 253 тис грн, а це на 450 тисяч гривень більше, ніж торік», - обурюються ладижчани.

Запрошений на прес-конференцію В. Коломєйцев у Вінницю не приїхав. Проте, група його підтримки була. Здебільшого, представники депутатського корпусу міськради та «бюджетники», відстоювали свого «професійного довгожителя». «Люди з міськради, дивлячись на ситуацію в країні, з початку року масово йшли у відпустки і тому почали отримувати допомогу. А мер отримав 10 окладів, бо пішов на пенсію. Мінялися президенти, а Коломєйцев залишався, бо йому довіряла громада. І пішов він у відставку, бо не хотів сутичок у власній громаді», - зазначили на захист свого колишнього керівника екс-заступник Володимир Філін та депутат міськради Сергій Майданюк.

Представник прокуратури Вінницької області теж вважає, що у діяльності колишнього міського голови не все так «чисто». Так, прокуратура вже зібрала достатньо доказів у кримінальному провадженні, де фігурує міський голова. «Під час перевірки було встановлено, що на підставі рішень Ладижинської міськради у власність громадянам було передано 38 земельних ділянок у місті загальною площею 4,22 га у межах прибережної смуги Південний Буг. Земельним Кодексом садівництво на таких ділянках категорично заборонено! Під час слідства прокуратура встановила факти приховування та підроблення землевпорядної документації. Позов наразі розглядається у суді. Щоб земля була повернена у комунальну власність, прокуратура подала до суду 38 відповідних заяв», - інформував прокурор прокуратури Вінницької області Олександр Вікул і закликав городян надавати інформацію для подальших перевірок.

Наразі активні городяни об’єднались, щоб детальніше вивчити проведення міськрадою тендерів, прозорість витрачання «екологічних коштів».

Як повідомляли мас-медіа, у 2006 році В. Коломєйцев отримав «номінацію» - «ворог свободи слова в Україні», опинившись в одному ряду із мером Києва Черновецьким. Журналісти надали йому це «звання» за безпідставні та програні у судах позови проти місцевих ЗМІ.



Переглядів: 3199
Поширень: 0