Козятинський районний суд виніс вирок членам організованої злочинної групи, які скоїли ряд злочинів, пов’язаних з викраденням майна, яке належало сільгосппідприємствам області.

Непрацюючий 39-річний житель Київської області організував злочинне угрупування, до складу якого увійшло четверо його земляків. Злодійська група скоїла 15 злочинів, чим завдала збитків сільгосппідприємствам області на суму понад 260 тисяч гривень.

Крадії не гребували нічим, що вартувало грошей. Набіги на складські приміщення сільгосппідприємств здійснювали вночі. Аби потрапити всередину використовували злодійський інструмент, з допомогою яких спилювали чи зривали замки і під покровом темряви виносили товаро-матеріальні цінності, зокрема, отрутохімікати, хімічні добрива, запчастини до сільгосптехніки.

Діяли в основному по селах Козятинського та Хмільницького району. В селі Зозулинці Козятинського району аби проникнути до складського приміщення злодіям довелося проломити стіну приміщення.

Крапку у злочинній діяльності угруповання поставили вінницькі убозівці. За словами начальника УБОЗ УМВС Валерія Пастуха, задіявши оперативні можливості, вони затримали усіх учасників групи під час скоєння чергової крадіжки. За фактами злочинної діяльності були відкриті кримінальні провадження відповідно до ч.5 ст.185 КК України (крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах або організованою групою).

Фінал злочинної діяльності став не таким оптимістичним, як легкі заробітки – організатора та одного з активних учасників групи засуджено до 7 років 2 місяців ув’язнення з конфіскацією усього майна, ще один з подільників отримав 7 років перебування за гратами, четвертого звільнили від відповідальності з трирічним іспитовим строком.



Переглядів: 6161
Поширень: 0