Новий завод з виробництва сирів відкрили на Вінниччині. Підприємство відкривали 23 липня у Чернівецькому районі. Інвестором будівництва підприємства виступило ТОВ «Бімол», виробничі потужності якого знаходяться у м. Березне Рівненської області.

На відкритті голова облдержадміністрації Анатолій Олійник зауважив, що відкриття заводу – ще один крок до створення конкурентного середовища у сфері заготівлі молока.

«Відкриття такого потужного промислового об\'єкту дасть змогу збільшити обсяги реалізації молока населенням за конкурентоспроможними цінами, а також створити нові робочі місця та збільшити надходження до районного бюджету. Із відкриттям заводу Чернівецький район отримав ще один шанс на розвиток та добробут», – зазначив керівник області.

На Вінниччині відкрили завод з виробництва сирів, що розраховує на європейський ринок

Анатолій Олійник навів приклад Швеції, де виробники молока є акціонерами молокопереробних підприємств, і таким чином, мають змогу самостійно захищати свої інтереси. Голова облдержадміністрації висловив сподівання на плідну співпрацю заводу з селянами, а також на достойні ціни за молоко, яке прийматиме завод від домогосподарств району.

На Вінниччині відкрили завод з виробництва сирів, що розраховує на європейський ринок

Як розповів засновник підприємства, генеральний директор ТОВ «Бімол» Микола Тишкевич, підприємство вже десять років займається молочним виробництвом. Сирзавод у смт. Чернівці збудовано на базі колишнього ковбасного цеху шляхом переобладнання потужностей із застосуванням вітчизняного обладнання. Реконструкція підприємства тривала два роки. Кількість працюючих – тридцять осіб.

На Вінниччині відкрили завод з виробництва сирів, що розраховує на європейський ринок

Інвестор запевняє, що під час планування та будівництва заводу максимально враховувались сучасні вимоги та умови роботи, з урахуванням подальшого переходу на європейські стандарти управління якістю ISO та міжнародний стандарт ХАССП. Середня потужність підприємства – до 30 тонн добової переробки в літній період.

На Вінниччині відкрили завод з виробництва сирів, що розраховує на європейський ринок

У найближчих планах керівництва заводу – працювати не лише на український ринок, але й експортувати продукцію до країн близького зарубіжжя, зокрема, до Республіки Білорусь і Республіки Молдова.

«Продукція, яку ми випускатимемо, це в першу чергу, сичужні сири групи «Чедер», «Чечель», «сир-косичка». Вони користуються значним попитом не лише в Україні, а й в Молдові, Білорусі, Болгарії. Наразі ми шукаємо контакти, які дозволять нам експортувати туди нашу продукцію», – підкреслив керівник підприємства.

Довідка:

З 2011 року в районі проводилась реконструкція приміщень колишнього ковбасного цеху для створення заводу по виробництву твердих сирів. Під час реконструкції встановлено нове обладнання для переробки молока та виробництва твердих сирів. Інвестором проведення даних робіт є товариство з обмеженою відповідальністю «Бімол» м. Березне Рівенської області. Чернівецький сирзавод, який запускається в реконструйованих приміщеннях колишнього ковбасного цеху зможе переробляти 30 тонн молочної сировини за добу, а з запуском другої лінії - 40 тонн.

В першу чергу планується випуск сирів сичужної групи, а саме основну увагу буде приділено випуску сиру «Косички» та «Чечілю», тому для випуску якісної та смачної продукції буде використовуватись ручна технологія їх виробництва та натуральне копчення в коптильних камерах.
Котельня працює на твердому паливі – (дровах).

Для охолодження сировини та подачі холоду на виробничі процеси змонтована сучасна конденсаторно - фреонова установка з плівковою системою теплопередачі.
Для забезпечення необхідних санітарних норм по чистоті обладнання змонтована СІР – мийка, яка дозволить отримувати необхідну чистоту молочних трубопроводів та обладнання.
Виробничі лабораторії повністю укомплектовані новим сучасним обладнанням, на якому можливо отримувати всі необхідні виробничі аналізи високої точності.
Заготівля молока проводиться на електронних вагах з комп’ютерним обліком, що зводить до мінімуму можливий негативний людський фактор.

Виробництво має достатню кількість сучасних роздягалень та приміщень для працівників. Планується створити 40 робочих місць після запуску першої черги.

Друга черга передбачає виробництво твердих сирів, що дасть можливість збільшити потужності по переробці сировини на 50 відсотків. Другу чергу виробництва планується розпочати в першому кварталі 2015 року. При введенні в експлуатацію сир-заводу збільшиться виробництво промислової продукції.

Створення додаткових робочих місць дасть змогу збільшити надходження до бюджетів усіх рівнів до 200 тис.грн. в рік.

Між підприємством, сільськими територіальними громадами та особистими підсобними господарствами укладаються угоди на закупівлю молока. Створено конкурентне середовище у сфері заготівлі молока . Внаслідок чого ціна за 1л молока збільшилася з 2,20 грн до 2,80грн , і ще поступово зростає. Крім того, вироблена продукція в районі реалізується підприємством без торгівельних надбавок, що в перспективі дасть змогу зменшити ціну на молочні продукти.
 



Переглядів: 11636
Поширень: 0