На території Немирівського району працівники міліції виявили незаконний посів маку. Понад 3 000 заборонених рослин пенсіонер вирощував серед кукурудзи.

Як розповів начальник Немирівського райвідділу міліції Василь Максимчук, працівники немирівської міліції в ході проведення оперативно-профілактичної операції «Мак» на присадибній земельній ділянці у 73-річного жителя села Вишківці виявили плантацію снодійного маку. Заборонені нарковмісні рослини пенсіонер вирощував серед кукурудзи.

73-річного дідуся можуть посадити на сім років за плантацію маку

Зі слів правопорушника, мак він збирався використовувати у кулінарії. Про те, що за вирощування нарковмісної рослини передбачена кримінальна відповідальність, знав, але сподівався, що серед кукурудзи його ніхто не помітить.

Вилучені кущі наркотичних рослин направлені на дослідження в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС України.

73-річного дідуся можуть посадити на сім років за плантацію маку

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 310 Кримінального кодексу України (посів або вирощування снотворного маку чи конопель). За незаконне вирощування снодійного маку в кількості 500 і більше рослин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.


Переглядів: 2875
Поширень: 0