Оперативники відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків спільно з працівниками міліції Барського районного відділу міліції внаслідок реалізації оперативної інформації виявили незаконний посів коноплі на площі близько гектара.

На орендованому полі поблизу с. Гулі Барського району одна з аграрних фірм вирощувала кукурудзу. На площі близько одного гектара в рядках біля рослин кукурудзи правоохоронці виявили рослини коноплі. Міліціонери нарахували близько 13 тисяч рослин.

Керівники агрофірми шукають пояснення, як разом з кукурудзою на їхньому полі з’явилась велика плантація коноплі

Нарковмісне зілля зірвали та частину відправили на експертизу до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру. Решту рослин, висів яких заборонений, знищать.

За словами заступника начальника УМВС Олександра Глянька, оперативна діяльність, спрямована на виявлення та припинення злочинної діяльності, пов’язаної з незаконним обігом наркотиків, проводиться постійно. Це є одним з пріоритетних напрямків діяльності міліції. В цьому році задокументовано 175 фактів незаконних посівів нарковмісних рослин, вилучено майже 26 тисяч рослин маку та понад 26 тисяч рослин конопель.

Керівники агрофірми шукають пояснення, як разом з кукурудзою на їхньому полі з’явилась велика плантація коноплі

За незаконні посіви нарковмісних рослин маку чи коноплі передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст.310 КК України. За посів конопель у кількості понад п’ятдесят рослин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі терміном від трьох до семи років.

Представник агрофірми, на чиєму полі виявили коноплі, навідріз відмовляється від причетності фірми до незаконних посівів. За його словами, коноплі насіялися самі.

Чи насіяна конопля промисловим способом мають з’ясувати слідчі. Розслідування триває.



Переглядів: 3748
Поширень: 0