В рамках робочої поїздки до Козятинського району голова облдержадміністрації Анатолій Олійник завітав у село Комсомольське. Тут керівник краю відвідав місцеву амбулаторію загальної практики сімейної медицини та стаціонарну філію ЦРЛ, де поспілкувався з медичними працівниками та пацієнтами.

У цих закладах, з метою запровадження енергозберігаючих технологій, ще у 2010 році збудовано котельню на альтернативному паливі (щепа, соняшникове лушпиння, відходи зернових культур, і т. і.).

Як село Комсомольське готується до нового опалювального сезону

Даною котельнею опалюється Комсомольська АЗПСМ, стаціонарне відділення Козятинської ЦРЛ, Комсомольська музична школа.

Однак, твердопаливний котел, який встановлено за рахунок кредитних коштів обласного Фонду сприяння інвестиціям та будівництву, не використовувався довгий час на повну потужність, оскільки в котельні знаходився ще газовий котел, який вже застарілий, часто виходить із ладу і його експлуатація в подальшому неможлива.

Як село Комсомольське готується до нового опалювального сезону

З метою забезпечення належного опалення вищезазначених приміщень, на сьогоднішній день виникла необхідність вирішення питання завершення пусконалагоджувальних робіт та введення на повну потужність в експлуатацію твердопаливного котла.

Для завершення робіт в котельні необхідно погасити борг біля 165 тис. грн. Наразі 30 тис. грн. вже виділені з районного бюджету, решту коштів - вишукують.

Також у с. Комсомольське голова ОДА відвідав дитячий заклад «Ромашка», збудований господарським способом у 1962 році.

Як село Комсомольське готується до нового опалювального сезону

Нині дошкільний заклад відвідує 105 дітей. Протягом 2014 року за рахунок коштів, які територіальні громада отримала в результаті укладання соціальних угод з місцевим сільськогосподарським підприємством, в приміщенні садочку проведено ремонт ігрової та спальних кімнат, закуплено та встановлено котел в їдальні.

Як село Комсомольське готується до нового опалювального сезону

Відвідуючи заклад голова облдержадміністрації передав сертифікат на придбання набору меблів для ігрової кімнати.



Переглядів: 4386
Поширень: 0