23 вересня близько пів десятої години ранку під час несення служби на стаціонарному блокпосту в селі Комсомольське працівники ДАІ зупинили «дев’ятку», водій якої замість того, щоб зупинитись, натиснув на педаль газу. Наздогнавши втікача, виявилось, що він керував автівкою у нетверезому стані. У машині, крім 26-річного водія, знаходилися ще троє пасажирів. Усі вони жителі Хмельницької області.

У салоні автомобіля на задньому сидінні правоохоронці виявили чоловічий рюкзак, у якому знаходився пістолет «Сталкер», споряджений гумовими кулями калібру 9 мм, газетні згортки з речовиною рослинного походження, схожою на коноплю вагою близько 200 г, електронні ваги та … гумова маска монстра. У супроводі працівників ДАІ чоловіча компанія та нетверезий водій були доставлені до Козятинського райвідділу міліції.

Зброю, наркотики та маску монстра виявили працівники ДАІ у пасажирів "Дев\'ятки"

Як розповів начальник Козятинського РВ Геннадій Ткачук, під час спілкування з затриманими виявилося, що усі вони жителі Хмельницької області. Найстаршому з них 36 років, наймолодшому – 21. Рюкзак з пістолетом та наркотичним зіллям належав одному з пасажирів. З його слів, коноплю він зберігав для власних потреб, а пістолет для самозахисту. Джерело походження та мету перевезення забороненого зілля та зброї, наразі з’ясовує слідство.

Зброю, наркотики та маску монстра виявили працівники ДАІ у пасажирів "Дев\'ятки"

Під час спілкування зі слідчим один з затриманих - 24-річний пасажир «дев’ятки» попросив, щоб його провели до чоловічої вбиральні. Там він намагався позбутися поліетиленового пакетика з білою речовиною. Його дії були помічені міліціонером. Попередньо встановлено, що у пакеті знаходилась психотропна речовина - амфетамін, вага якої склала 50 г.

Вилучені наркотичні речовини та зброя направлені на дослідження в НДЕКЦ при УМВС.

Зброю, наркотики та маску монстра виявили працівники ДАІ у пасажирів "Дев\'ятки"

Слідчим відділом міліції відкриті кримінальні провадження за ч. 2, ч.3 ст.307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), ч.1 ст.309 ККУ (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю та бойовими припасами або вибуховими речовинами). Двом із затриманих оголошено про підозру. За таке правопорушення передбачено покарання до 10 років ув’язнення.

Зброю, наркотики та маску монстра виявили працівники ДАІ у пасажирів "Дев\'ятки"

Автомобіль поміщений на арештмайданчик.

Наразі працівники міліції перевіряють затриманих на причетність до скоєння правопорушень на території Вінницької та інших областей.



Переглядів: 4048
Поширень: 0