28 жовтня до Піщанського райвідділу міліції звернувся 77-річний житель одного з сіл району з заявою про те, що невідома особа розбила вікно у його будинку та скоїла крадіжку грошей в сумі 3 900 гривень. Усе сталося тоді, коли пенсіонер був на ринку.

Зі слів заявника, ранком він пішов за продуктами на ринок, а коли повернувся, то побачив, що одне з вікон його будинку розбите. Оглянувши своє помешкання, чоловік з’ясував, що все на місцях, крім грошових заощаджень, які він ховав у тумбочці.

Як розповів начальник Піщанського райвідділу міліції Василь Мазур, слідчо-оперативна група міліції, яка прибула на місце виклику, одразу почала збирати речові докази, опитувати сусідів, встановлювати свідків, які б допомогли встановити особу крадія. За кілька годин роботи правоохоронці встановили особу зловмисника та затримали його. Ним виявився 15-річний десятикласник – односелець потерпілого.

Зі слів підлітка, якого виховує батько самотужки, на крадіжку він наважився тому, що хотів мати власні гроші на речі першої необхідності та не залежати від батька. Хлопець знав, де пенсіонер зберігає заощадження, оскільки приятелював з його онуком та влітку допомагав йому доглядати господарство. Вкрадені у пенсіонера гроші підліток витратити не встиг та віддав їх правоохоронцям.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло). Попри те, що хлопець неповнолітній, йому доведеться нести кримінальну відповідальність, яка за такого роду злочини настає з 14 років. Школяру загрожує до 6 років позбавлення волі.



Переглядів: 2715
Поширень: 0