Працівники міліції «по гарячих слідах» затримали раніше судимого чоловіка, який обґрунтовано підозрюються у скоєнні розбійного нападу на свою 72-річну односельчанку. Увірвавшись вночі до будинку старенької, зловмисник, погрожуючи ножем та, спричинивши їй численні ножові поранення, забрав у пенсіонерки мобільний телефон та 400 гривень. Поранену пенсіонерку, зачинену у власному будинку, лише вранці виявили сусіди.

Близько 9 години ранку до чергової частини Іллінецького райвідділу міліції надійшло повідомлення від жительки села Леухи про те, що невідома особа проникла в будинок її матері та, спричинивши літній жінці тілесні ушкодження, забрала гроші та мобільний телефон. На місце події невідкладно виїхала слідчо-оперативна група.

На Вінниччині зловмисник наніс 16 ножових поранень 72-річній односельчанці

Як розповів перший заступник начальника обласної міліції Юрій Педос, особу зловмисника, який так жорстоко розправився з літньою жінкою, правоохоронці встановили майже одразу. В ході проведення оперативно-розшукових заходів, досвідчені оперативники цього ж дня у Гайсині затримали підозрюваного у вчиненні розбою.

Ним виявився непрацюючий 21-річний односелець потерпілої, який лише півроку тому звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за аналогічний злочин та неодноразово притягувався адміністративної відповідальності.

На Вінниччині зловмисник наніс 16 ножових поранень 72-річній односельчанці

У зловмисника міліціонери вилучили телефон потерпілої та частину викрадених грошей, а також знайшли ніж, який після скоєння злочину підозрюваний викинув у лісосмузі на виїзді з села. Вилучені речові докази відправлено на експертизу.

У райвідділі затриманий зізнався, що він вночі прийшов до пенсіонерки та став вимагати в неї спиртне. Отримавши відмову, чоловік почав навмання наносити їй удари, заздалегідь принесеним ножем, в різні частини тіла. Аби потерпіла не змогла покликати на допомогу, нападник забрав мобільний старенької, зачинив її у будинку та на таксі вирушив до сусіднього району.

На Вінниччині зловмисник наніс 16 ножових поранень 72-річній односельчанці

Наразі підозрюваний затриманий в процесуальному порядку за підозрою у скоєнні злочину. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 КК України (розбій, поєднаний із проникненням у житло). Нападнику загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Проводяться слідчі дії.



Переглядів: 3337
Поширень: 0